jadnici objavljeno: 27. siječanj 2009. objavljeno: 27. siječanj 2009. Da li poslodavac može smanjivati vrijednost satnice da bi plaća radnika ostala približno ista svaki mjesec? iako je neće podići ako radiš manje sati, ali je smanji ako radiš više sati, znam da zvuči jako glupo, al to se u našoj firmi događa, da li je moguće podići tužbu? Citiraj
probaj odgovoreno: 27. siječanj 2009. odgovoreno: 27. siječanj 2009. Takav sustav obračuna mjesečne plaće prisutan je i u svim državnim službama. Mislim da je on posljedica osnovice koja je određena na mjesečnoj razini pa se nikada nezna unaprijed kolika je vrijednost satnice, odnosno ona je gotovo kod svakog mjeseca različita. Inače mislim da su propisi o tome neusklađeni. Primjerice sve odredbe o radnom vremenu svode se na tjedan, a odredbe o plaćama na mjesec. Kako se ta dva razdoblja nikako ne mogu svesti na jedana nazivnik naravno da posljedično dolazi do niza nedoumica. Citiraj
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i kasnije se registrirati. Ako imate korisnički račun na ovom portalu, prijavite se ovdje kako bi objavljivali s tim korisničkim računom.