Jump to content

Da li ima to smisla? Pomoć!


blitz

Preporučene objave

Dakle,

 

problem je sljedeći: Vozimo danas iz Zagreba prema Bjelovaru, slab promet, cesta suha, sunce sja...idealno. Na putu prestigli jedan auto i to jer se vozio cca 45 na ravnici. Nakon 7-8 minuta vožnje iza nas se pojavi civilni automobil koji nas prestiže i zaustavlja sa strane. Nakon njega dolazi i službeni. Ovaj iz civilnog dolazi do nas, uzme prometnu i vozačku na pregled, i kaže da ostanem u autu. Odlazi do svog kolege u službenom autu i počne mu govoriti: nema svjetla (imao ih uključena), nije vezan (i vozač i suvozač su bili vezani), preticao na punoj liniji KAMION (nismo - niti je bio kamion, niti je bilo na punoj liniji jer smo vozili djecu - kad sam sam u autu možda, ali ovako riskirati s djecom, nikada!!!) i tako on nabraja kolegi... Ja izlazim iz automobila i kažem o čemu on priča, na što on odgovara vidjet cemo se na sudu. Ja dakle, nisam morao ništa potpisati, kolega je to sve napisao na neki A4 papir, a rekli su da ce protiv mene biti svjedok dotični vozač tog "Fantomskog" kamiona kojeg nikad nismo pretekli. Kažu da oni imaju registracije tog kamiona i da će kontaktirati tog vozača! Na moje inzistiranje da idemo dostići taj kamion, policajac kaže kako nema smisla i da će se sve rješiti na sudu!

 

Eto, ovim putem Vas sve molim za pomoć i savijet... Ne znam što da radim, kome da se žalim, a znam da ovakvo postupanje sigurno ne može biti po zakonu i propisima...

 

Molim savijet

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ne da nema smisla, već mi je to nevjerojatno. Obično na ovom forumu predlažu pisanje predstavke MUP-u. Međutim, pod uvjetom da su doista pol. službenici u civilu "izmislili" i to kako kažete tri prekršaja, a vi to tvrdite, onda bi ja tu vašu tvrdnju prije uzeo kao materijal za državnog odvjetnika.

Zašto ovo kažem? Zato što je potpuno izmišljanje prekršaja od strane službenika u najmanju ruku nesavjestan rad zbog kojeg nastaju i neke štetne posljedice, a sumnjam da se za takav nesavjesni rad ne može sumnjati da je počinjeno koje kazne djelo iz glave KZ protiv službene dužnosti. Naglašavam pod uvjetom da se to doista zbivalo baš tako, a ne drugačije, jer može ispasti i da netko nekoga lažno prijavi da je počinio kazneno djelo, a onda je ta lažna prijava sama po sebi kazneno djelo.

No u svakom slučaju na eventualno izrečenu sankciju imate pravo na pravni lijek (prigovor ili žalbu).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija