Jump to content

naknada štete zbog dugotrajnog sudskog postupka


lako_cemo

Preporučene objave

Od ljeta 2004. godine vodim parnicu za skrbništvo nad maloljetnom djecom.Nepravomoćna presuda je donesena u srpnju prošle godine, a pravomoćna prije 10-tak dana.Zanima me da li sada mogu podnijeti ustavnu tužbu za naknadu štete zbog sporosti suda i ako mogu u kojem roku?

 

Također me zanima šta će se dogoditi sa mojim radnim sporom zbog nezakonitog otkaza ukoliko već sada podnesem ustavnu tužbu zbog sporog suđenja.Naime, otkaz sam dobio sredinom kolovoza prošle godine i u roku sam zatražio zaštitu prava, a ZPP u čl. 434 kaže da se radni spor vezan uz utkaz mora riješiti u roku od 6 mjeseci.Ja se sporim već 7 mjeseci i ne vidim kraja.Konkretno me zanima da li ću ustavnom tužbom možda još produžiti rok rješavanja svog predmeta.Ukoliko mi ustavna tužba neće produžiti rok rješavanja predmeta, šta je potrebno priložiti od dokumentacije u originalu, šta u preslici i u koliko primjeraka?

zahvaljujem na odgovoru

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija