Jump to content

pitanje


istajdo3

Preporučene objave

molio bih ako mogu dobiti odgovor na moje pitanje a ono glasi: rastao sam se prije mjesec dana iako ne živimo skupa 2 godine moj sin ima 14 godina i dodjeljen je meni do sada nisam imao pravo na diječiji doplatak jer je moja i od bivše supruge plaća pralazila osnovicu 30 kn pa me zanima dali sada kao samohrani otac imam pravo na doplatak i koliko jer moja plaća iznosi oko 5000 kn i dali imam pravo na oslobođenja poreza na plaću i kome se trebam obratiti. Unaprijed zahvaljujem na odgovoru.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Tema je premještena iz Nasljednog.

 

Ukoliko majka nije lišena roditeljske skrbi (postupak nevezan za razvod), lišena potpuno poslovne sposobnosti ili djelomice u odnosu na roditeljsku skrb..., iako ste razvedeni i dijete povjereno vama- roditelj za kojeg se smatra da sam skrbi o djetetu (tzv. samohrani) niste.

 

Ako dijete spada među one čijem je jednom roditelju (preskočimo umrle i nepoznate) nepoznato prebivalište ili je potpuno nesposoban za samostalan život i rad ili mu je oduzeta poslovna sposobnost iznos se uvećava, no cenzus je isti...

 

Glede poreza, kao i do sada za dijete imate pravo na uvećanje osobnog odbitka (uzdržavani član), no isto ima i majka, pa ukoliko niste suglasni oko korištenja osobnog odbitka, dijelit će se 50%-50%.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija