Jump to content

Razgvrnuče, kako ga sprovesti ??


pape

Preporučene objave

Nas petero braće vlasnici smo 15 parcela ukupno s udjelom na svakoj od 87%. Ostalih dvoje suvlasnika imaju na istim parcelama svaki po 6,7 % ( ukupno 13,4 % ).

Suvlasnici sa 6,7% pristaju na eventualnu prodaju što je neizgledno, osim za par parcela, sve ostale su poljoprivredne, šuma i negrađevne. Isti suvlasnici ne pristaju ni na kakav dogovor i diobu ili razmjenu niti na sporazumno razvrgnuće.

Jedan suvlasnik s udjelom od 3,3% pristaje na dogovor i diobu odnosno razmjenu, ali ne i razvrgnuće. Preostali suvlasnik, također s udjelom od 3,3% ne pristaje na ama baš nikakav dogovor, sporazum, diobu niti razvrgnuće. Očigledno da neki od nasljednika namjerno otežavaju razrješenje zbog očigledno nekih svojih osobnih inata te ne postoji vjerojatnost da će se situaciji tako skoro, ustvari uopće rješiti ili promjeniti.

Molio bi ako može neko da mi objasni na slijedeće:

 

1. Na koji način rješiti ovo "vrzino kolo" kako bismo se makar nas petero braće međusobno mogli podjeliti i to nakon dvadesetogodišnjeg ostavinskog postupka ?

Još jednom napominjemo da ostali suvlasnici nisu za razvrgnuće bilo kakve vrste.

 

2. U slučaju da budemo prisiljeni pokrenuti sudsko razvrgnuće da li ostali nasljednici koji NISU za razvrgnuće, također plaćaju troškove razvrgnuća, srazmjerno svojim udjelima? Ako da, kako plaća troškove nasljednik koji živi u Sloveniji sa 3,3% udjela, upravo onaj koji ni na kakvu soluciju ne pristaje?

 

3. Postoji li nekakva zakonska forma koja štiti nas ostale (većinske vlasnike) po kojoj bismo bili u mogućnosti ostvariti svoje zakonsko pravo na diobu bez obzira na one nasljednike koji imaju neznatni udio.

 

4. Kako razvrgnuti suvlasništvo na građevnoj parceli za koju su svi suvlasnici osim jednog s 3,3% udjela za prodaju ili dobijanja dozvola za gradnju ?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija