Jump to content

cl 122 KZ narusavanje nepov,doma


vjerujem

Preporučene objave

PP podnijela je kaznenu prijavu protiv YY-koji je ujedno susjed AA- zbog njegovog neovlastenog ulaza u dom AA, putem kopije kljuca (koji je yy neovlasteno odradio). YY je dobio kljuc putem trece osobe radi prijasnjeg popravka u stan AA,posto se u ono vrijeme AA nije nalazio u stanu radi putovanja. AA nije mogao znati da je YY u posjedu istog, posto je YY "tajno" odradio kopiju istog, i vratio originalni kljuc trecoj osobi. znaci i treca osoba nije mogla znati da je YY neovlasteno i tajno odradio kopiju istog.

(medutim iz YY-ine izjave proizlazi da je on rekao trecoj osobi da je izradio kljuc radi eventualnih potreba, a sto nije istinito, i to mozemo dokazati..medutim cijela izjava YY je neistinita i sadrzi mnoge sporne cinjenice)

 

dana0.0.00. AA je zatekao YY u njegovom stanu, uz majstora, koji je radio odredjene preinake oko antene, te je YY u bijesu nanio stetu na istoj,razbivsi ju. AA je odmah zvao policiju, koja je intervenirla.

YY je ostavio sporni kljuc u stan AA te otisao u njegov dom.

iz rjesenja drzav.odv. proizlazi da YY priznaje pocinjenje ovog kanenog djela,ali, iako su ostvarena zakonska obiljezja kazn.djela izcl.122 kz, smatra da je ovo djelo BEZNACAJNO, s obzirom na nacin postupanja YY (navodim da je YY u izjavi dao lazne podatke, a AA ima dokaze protiv istih).

 

drz.odv. smatra da se eventualno radi o gradjansko pravnom odnosu.

PITANJE: da li ima smisla buniti se na ovo rjesenje, da li je to stvarno beznacajno djlo, iako je YY neovlasteno usao u dom AA, i nanio stetu istom, ili se zaista radi o grad.pravnom odnosu (npr. smetanje posjeda)?hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

da...postoji veliki rizik da opcinski sud, ponovno presudi da se radi o beznacajnim djelom..i znaci ostecenikov novcanik gubi...plati svoje odv.troskove, sudske pristijbe i optuzenicinog odv...jooj, rekli su mi da su male sanse dobit pozitivnu presudu, posto je vec odvjetnistvo u rjesenju napisalo da je to beznacajno djelo.

koliki bi mogli cirka biti troskovi, broj rocista itd? ako ostecenik ima jako dobre elemente (ima) koje idu protiv optuzenog, postoji sansa sa dobije pozitivnu presudu? hvalaaa

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

znaci, ako odmah podnesem prijedlog da se poduzme kazneni progon protiv osudjenog, Sud ce se bazirati jedinstveno o informacijama napisenima u Rjesenju opc.odvjetnistva i tek tada pozvati stranke na rocistu? il?

da li je odmah predvidjeno saslusanje svjedoka obostranih stranaka, ili se na prvom rocistu pozivaju samo stranke pa tek se tada navode svjedoci kako bi bili pozvani na slijedca rocista?

1)Jel moze Sud odrediti presudu bez saslusanja svjedoka?

 

to pitam jer, u rjesenju drzav.odvjetnistva optuzeni 99% laze, znaci ja, osteceni, zelim dokazati istinu, da li to mogu dokazati na rocistu?

 

2) u slucaju da ja, osteceni, na kraju "izgubim" u presudi, znaci ako Sud bude presudio da se zaista radi o beznacajnom kazn. djelu, da li postoji rizik da me nakon toga, optuzeni tuzi za eventualnu "moralnu" stetu sto sam ja, osteceni, njemu nanio tim posupkom?

 

(medutim, ja sam odmah nakon njegovog pocinjenja djela , u roku 30 dana, vec pokrenuo "gradansku" tuzbu protiv njega, bas u slucaju da mi drz.odvjetnistvo bude odbilo prijavu, i tako se i desilo)

 

sta Vi mislite, jel bolje da ja nastavim sa tom "gradjanskom tuzbom" (smetanje posj.) ili imam dovoljno sansa da nastavim i u ovom KAZNENOM POSTUPKU.?

 

navodim, da ja, osteceni, ne dobivam nista nit od jednog nit od drugog postupka, nego se borim radi principa, nek prijavljeni plati kaznu drzavi,nek shvati da je protuzakonito postupio, te da se zastitim da se takvo njegovo ponasanje ne bi ponovilo u buduce.

 

 

hvala Vam najljepsa

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

super, puno puno hvala.

 

odreci cu se prijedloga kaznenog progona,znaci necu se zaliti na rjesenje odvjetnistva,jer se bojim da bi me to dosta kostalo,(pa da jos presuda ne bude isla u moju korist ajooj) ali SVAKAKO nastavljam s ometanjem posjeda (tuzba).

pa kud puklo da puklo, nadam se da ce tuzeni bar jednu kaznu trebat platiti i da mi vise nece smetati,ili prijetiti, u protivnom slucaju ...odmah 92.

 

hvala jos jednom

;)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija