Jump to content

Rashomon izracuna idealnog dijela


Poduzetnica

Preporučene objave

Lijepi pozdrav svima. Pretrazila sam skoro sve teme u kojima se spominju idealni dijelovi, ali nisam uspjela naci odgovor na svoju dubiozu, pa postavljam pitanje na temu po kojoj duboko orem vec mjesecima (al jos uvijek bez uspjeha):

 

Kako se racunaju idealni dijelovi za izdvojiti u slucaju nasljedjivanja nekretnine koja je u otkupu (ostavitelj je bio Kupac kao potpisnik ugovora)?

 

Komplikaciju predstavljaju:

 

- cinjenica da je ugovor o otkupu bio jos za zivota ostavitelja modificiran tj nakon sto je placeno 15% rata otkupa po prvoj cijeni, cijena se promijenila prakticki za pola, pa sad nije jasno koja cijena (prva originalna ili druga modificirana) odredjuje sadasnji udio tj postotak otkupa u vrijednosti cijele nekretnine;

 

- cinjenica da ostavitelj nije platio cijeli dospjeli dug otkupa nego je 30 % ukupnog broja rata (dio po prvoj, dio po drugoj cijeni) platio sunasljednik koji ima pravo traziti izdvajanje navedenog idealnog dijela (koji bi se trebao izracunati kako bi se zatrazilo izdvajanje);

 

- cinjenica da je povrat viska uplacenih sredstava za otkup isplacen sa kamatama na ostaviteljev racun - sto sada predstavlja ukupnu novcanu masu za naslijediti;

 

- cinjenica da je ostalo 55% ukupnog broja rata otkupa za koje ste me vec naucili da se nasljedjuju kao nedospjeli dug, ali ne znam kako se sam taj iznos nedospjelog duga tretira, kao neki idealni dio ili kao samo stvarni iznos, kao ni da li postoji neka pravna razlika u tretiranju dospjelog i nedospjelog duga pri nasljedjivanju istoga?

 

- cinjenica da je sunasljednik koji moze traziti izdvajanje placao i sve druge troskove ostaviteljevog stana pa se sad ne zna kako se ti placeni iznosi pretvaraju u neki idealni dio nekretnine?!?

 

Ako nitko od Legalisa ne zna, mozete li mi nekoga preporuciti? Tko je zapravo ovlasteni vjestak ili strucnjak koji bi to znao raspetljati i izracunati idealni dio za izdvojiti uz dug i preostali dio za naslijediti?

 

Najljepse zahvaljujem.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija