Jump to content

Ponavljam pitanje o ponavljanju kaznenog postupka, hitno!!!!


jacko

Preporučene objave

Prije dvije godine otac mi je poginuo u prometnoj nesreći, bilo je suđenje i optuženi je priznao krivnju te dobio 2 godine uvjetne kazne.Državna odvjetnica i sudac su tijekom rasprave rekli mojoj majci da nema nikako pravo na postavljanje ili predlaganje pitanja niti na žalbu.Nakon toga je mojoj majci naš odvjetnik rekao kako nema praveo na žalbu.Nakon donošenja presude državna odvjetnica je moju majku pozvala u svoje prostorije, te od nje zatražila određenu svotu novca.Odmah smo reagirali te je slučaj prijavljen slučaj USKOK-u, no budući su samo nje dvije bile u prostoriji, USKOK je odgovorio kako nemože ništa poduzeti.

Poslije toga smo se savjetovali sa pravnikom koji je rekao kako smo imali pravo na žalbu, kao što stoji u presudi, ali nam je presuda predana tek nekon 2 mjeseca tako da su rokovi za žalbu prošli.Uz to gore navedeni koji je osuđen na uvjetnu kaznu verbalno je izvrijeđao moju majku na groblju, te izrekao brojne uvrede i klevete. Slučaj je prijavljen prekršajnom sudu te se čeka njihova reakcija. Moje pitanje glasi: može li se na osnovu svega ovdje navedenog,te moje sumnje u korumpiranost sudca i državne odvjetnice, podnijeti zahtjev za izvanredno ponavljanje sudskog postupka, te kome se može podnijeti, budući sumljam u legalnost suca i državne odvjetnice.

 

 

 

Odgovor koji sam dobio:

 

Obnova postupka se može tražiti zbog kaznenog djela državne odvjetnice. No dokazati takvo nešto je uistinu teško, pa je i zadovoljavajući ishod za Vas teško ostvariv.

 

Za klevete i uvrede ste mogli pokrenuti i privatnu tužbu u kaznenom postupku

 

 

 

 

Pitanje koje postavljam na odgovor:

 

Ako se ne varam , a mislim da se ne varam, prema kazneno procesnom pravu nakon dokaznog postupka slijede govori stranaka i to po slijedećem redu:

1. tužitelj iznosi svoju ocjenu o dokazima, izlaže svoje zaključke o činjenicama važnima za odluku te obrazlaže svoj prijedlog o krivnji i odredbama kaznenog zakona koje bi trebalo primijeniti kao i o olakotnim i otegotnim okolnostima.

2. NAKON TOGA OŠTEČENIK IMA PRAVO OBJASNITI SVOJ IMOVINSKO PRAVNI ZAHTJEV I UPOZORITI NA DOKAZE O KRIVNJI OPTUŽENIKA.

3. Poslije toga slijede govori branitelja itd.

 

Bitno je to što je sud mojoj majci uskratio njeno pravo iznošenja svog imovinsko pravnog zahtjeva i upozoravanja na dokaze o krivnji, čime je povrijedio pravila kazneno procesnog prava. Može li se na osnovu toga zatražiti novo suđenje?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Posjetitelj
This topic is now closed to further replies.


×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija