Jump to content

Pravne i zakonske nebuloze


Azrijel39

Preporučene objave

Živim na području posebne državne skrbi pa me zanima kako riješiti jednu pravnu nebulozu. Naime trenutno živim u kući koju sam kao hrvatski braanitelj dobio na korištenje, a kasnije mi je darovnicom Vlade RH ista darovana s tim da nemam prava otuđenja 10 godina od dana dobivanja darovnice odnosno potpisivanja iste, a to je 2007. godine, odluka o darovanju donesena 2005. godine. na Području posebne državne skrbi živim od 1995. godine, a kuću sam dobio 2000. godine, odrekavši se stana. Kuća je bila devastirana i obnovio sam je isključivo svojim novcem, prozori, vrata, dotrajao krov, elektro instalacije, vodovodne instalacije i drugo. od države nisam dobio niti zrna nikakove pomoči.kuću je APN tada vlasniku platio 35000 njemačkih maraka, odnosno 17 000 EUR-a.

Moji prijatelji također hrvatski branitelji koji žive u stanovima, koje su uselili namještene, u koje nisu uložili niti kune, osim krečenja svake dvije tri godine, a koji brat bratu vrijede 40000 do 60000 EUR-a, iste dobivaju po zakonu o područjima državne skrbi, s tim da im se nudi da iste dobe po zakonu o područjima od posebne državne skrbi ili temeljem darovnice i kada dobe rješenje po zakonu o području posebne državne skrbi isti se kao vlasnici 1/1 bez ikakovih zabrana otuđenja knjiže u gruntovnici i katastru. napominjem da meni nitko nije nikada ponudio takovu opciju.

Zanima me ima li još osoba sa takovim problemima i molim savjet kako to riješiti, jer nemožete diči nikakav kredit niti ništa početi (turizam, poljoprivreda) kada imate zabranu otuđenja. Hvala unaprijed.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ima nas još...I ja sam u istoj situaciji.Na području PPDS-Knin.U kući sam od 1995.Uložio sam u obnovu devastiranog,ne mogu dobit hip.kredit za nastavak obnove(para drugačije niotkud-imam đaka i studenta) jer postoji klauzula od 10 godina.,,Darovnicu" sam dobio 2007. i neznam kako dalje.U isto vrime oni koji su imali tkz.Radićevo rješenje za stanove dobili su 1/1 i sad prodaju i odlaze iz Knina.Napominjem da je kuća prodana APN-u 1998. i da sam od tada do dobivanja nazovi darovnice uredno plačao najam..Moram dalje ulagati ali kako.Nisam još 7-8 godina doista vlasnik ...Zna li itko kako riješit ovu tupu situaciju :-?:-?:-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija