Jump to content

Pad s travom


majk

Preporučene objave

Pozdrav svima....

 

Dakle, imam pitanje u vezi svog slučaja pada s travom, naime policija mi je našla 3,3 grama trave, koju sam dobrovoljno predao, to je bilo u Karlovcu (naplatne kučice,inaće sam iz ZG)

 

Policajac koji nas je zaustavio rekao je da bi za to nešto malo trave dobili prekršaj + novčana kazna....

 

Kasnije u stanici su mi dali Potvrdu o privremenom oduzimanju predmeta gdje je u gornjem djelu papira zaokružena točka na (čl.218.st8. Zakona o kaznenom postupku) , što mi je sumnjimo obzirom da su rekli tj spominjali prekršaj.

 

Branio sam se šutnjom, nakon što me pitao želim li dati neku izjavu.

 

E sad zanima me što me zapravo čeka,prvo spominjali prekršaj a na kraju kazneni + da li ja mogu nekako preusmjeriti tu poštu da mi ne dolazi doma jer živim sa starcima još (iam 23 god) i ne želim da preuzimaju otvaraju ili nešto slično rade s tom poštom koja će mi doć.

 

Inaće nisam nikad bio kažnjavan do sada

 

Hvala svima na odgovoru!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

kaznu koju ces dobiti postom moras osobno primiti,tj potpisati da si zaprimio posiljku..nemoras se previse brinuti,osim sto ce te to kostati nekih 1.000kn,mozda nesto vise..plus uvjetna kazna zatvora od cini mi se 3 godine..na sudu se mozes izvuci i reci da se kajes i da kaznu zelis platiti na obroke,tj na rate..posto nisi kaznjavan postoji mogucnost da prodes sa minimalnom novcanom kaznom i uvjetnom osudom,,stoga sretno..

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

1. Ide ti prekršajna prijava s predviđenom minimalnom kaznom od 5000 kuna, s tim da je sud često umanji na najmanje 1.700 kuna (ne može više po zakonu).

 

2. Ide ti i kaznena prijava. Kazna može biti od opomene (sumnjam da će biti zbog obrane šutnjom), novčane, do uvjetne zatvorske (npr. 1 mjesec zatvora na 1 godinu uvjetne kakva je praksa ako nisi kažnjavan)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

To što sam se branio šutnjom, to mi je bila izjava u stanici + da nisam htio branitelja tamo, odnosno potpisao sam da ne želim branitelja za davanje izjave u stanici, tako da sam uzeo šutnju, što je navodno ok, jer u protivnom bi branitelja čekao ok 2 sata i još bi ga morao platiti i predložio bi mi šutnju, tako je rekao tip u stanici, ovako su me pustili za cca 25 min i bili su prilicno korektni...

 

ono što me zanima, biti ću pozvan na sud gdje ću dodatno trebat iznjet ako ću htjet izjavu/obranu?

 

obzirom na to sve možda dobijem opomenu/novčanu kaznu ili uvijetnu?

 

nije mi jasno ono što ste napisali 1 mjesec zatvora na 1 godinu?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

I još me zanima ako ću bit kažnjen po kaznenom postupku, čitao sam po forumu da potvrda o ne kažnjavanju znaći zapravo da nije u tijeku neku sudski proces, nego kasnije prilikom zapošljavanja neću moć raditi u državnim službama?

 

što su to zapravo državne službe, odnosno koje su to "firme" ?

 

jer mi je to od velike važnosti budući da sam apsolvent na faxu...

 

+ čak i ako neću moći dali će se moći to nekako srediti? odnosno postoji li nekakav rok nako kojega se briše to ili nešto slićno tomu ?

 

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

pa jbte,ti si apsolvent na faxu,a neznas sto su to drzavne sluzbe..nema veze..ugl neces se moci zaposliti u nekoj od drzavnih firmi,,ne privatnih,..traziti ce te potvrdu o nekaznjavanju,koja se ,,mislim,,brise iz registra nakon nekih 5god,ako nepocinis neko slicno ili isto dijelo..1mj zatvora iliti 1 god uvjetno znaci da,u tih godinu dana nesmijes ponoviti isto kazneno dijelo,jer ako te ponovo uhvate u tih godinu dana ici ces u zatvor na 1 mjesec..

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Jbg. mozda zvuci glupo ali eto, ne bih znao nabrojati bas sve drzavne firme, pa zato pitam...nema to veze da li je netko apsolvent ili nije...

 

Citam po netu da te poslodavac u principu po zakonu ne smije traziti tu potvrdu, to sto kod nas traze meni nije jasno na kojoj osnovi to rade....zna li netko?

 

Znaci ako u roku 5 god ne pocinim novo kazneno dijelo mogu se zaposliti u nekoj od drzavnih firmi ?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija