Jump to content

frizerski i zimmer frei zajedno?


maxo

Preporučene objave

Da malo pojasnim:)

Odlučio sam otvoriti frizerski salon i u istoj obiteljskoj kući izdavati apartmane. Najprije sam mislio da frizeraj ide pod obrt samostalno, a onda appart. odvojeno kao neka dodatna usluga ili kako već može. Problem je u tome što mi poslovni prostor nije papirno odvojen od stambenog pa treba čekati papire i što ja nemam frizersku školu i treba mi min 2 god da je vanredno završim. Po varijanti OBRT jedino mi je riješenje da nađem nekog s diplomom i prijavim ga k sebi (ali taj te onda može cimati i ucjenjivati jer zna da ti treba; čitaj:nisi više gazda u svojoj kući). I naravno papirologija oko prostora mora se urediti.

A sad sam nanovo dobio prijedlog da otvorim firmu i da mi onda osim onih cca 25kkn početnih troškova ne treba ni diploma (završiti ću ja to) niti ostale sitnice oko papira. I k tome bih kasnije još mogao dodati uslugu iznajmljivanja apartmana navodno.

Ajde nek mi netko tko kuži više od mene proba malo objasniti ostale prednosti i nedostatke i jesu li uopće ove info točne?

HVALA UNAPRIJED!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kada radite izjavu o osnivanju d.O.o., možete prijaviti mnogo djelatnosti kojima ćete se baviti ili se nekom od njih možda nećete nikada baviti.U svakom slučaju, nije smetnja da prijavite i frizersku djelatnost i najam apartmana i mnoge druge djelatnosti .

 

Znači, da biste upisali sve djelatnosti prilikom otvaranja poduzeća,ne trebaju Vam nikakva odobrenja ali da biste se istima i bavili-trebaju.

 

Ono što je isto i za obrt i za d.O.o. jest da za obavljanje određenih djelatnosti morate ishodovati minimum tehničkih uvjeta i druga potrebna odobrenja, a to se u Vašem slučaju odnosi i na frizersku djelatnost i na najam.

 

Za otvaranje poduzeća ne morate imati završenu frizersku školu, ali ukoliko želite biti zaposleni kao frizer u svom poduzeću, naravno da morate.Ukoliko ne,zaposlite frizera.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija