Jump to content

zastara prekrsaja (od prije 2+god i novije)


003

Preporučene objave

pozdrav

 

zanima me nesto..

imam 1 prekrsaj star oko 2 godine i cca 3 mjeseca.. vožnja u pijanom stanju.. tj. 0,3 promila, al sam mladi vozac, pa eto...

od tad mi je par mjeseci kasnije dosla kazna tj. oduzimanje vozacke dozvole.. tih 3 mjeseca su prosla i sve ok.. medutim, ja do danas nisam platio kaznu niti mi je doma stigla (knock on wood) nikakva opomena..

zanima me je li moguće (i ako da, kada) da taj slučaj ode u zastaru?

 

isto tako, imam jedan slučaj gdje sam se žalio, jer me policija navodno zaustavila jer sam prosao na crveno svijetlo, ja tvrdim da je bilo zuto i tako sam ulozio prekrsaj i neki dan je bilo prvo sudenje..

policajac se nije pojavio, ja sam objasnio situaciju i sutkinja mi je rekla da sam "MORAO naglo zakociti tako da me vozac iza udari, jer bi tako bila manja steta nego sada"..

znaci, zaustavljen sam prije cca 4mj, vec je bilo prvo rociste neki dan.. kada taj slucaj ide u zastaru?

 

unaprijed puno hvala na odgovorima

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

za prvi slučaj "kaći" te stari zakon i zastara 2 godine.ako ti nije ništa došlo i nisi ulagao prigovor ni žalbu,to bi trebalo biti gotovo!

što se novog prekršaja tiće u zakonu stoji da sva vozila koja se u momentu žutog svjetla zateknu u raskrsnici,istu moraju žurno napustiti...drugim riječima, dodat gas i što prije proć..a što se zastare tiće....e tu si u bedu,zastara po novom zakonu duplo veća od prethodne...ne vjerujem da će od sada puno predmeta u zastaru..vidiš i sam da je sud sada i ažurniji...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

puno hvala..

to me samo zanimalo, dakle ako je prekrsaj pocinjen prije novijeg zakona, ne kaci na novi zakon neg se odraduje po starom...

a sto se tice suda, mozes li mi molim te napisati gdje tocno u zakonu stoji "da sva vozila koja se u momentu žutog svjetla zateknu u raskrsnici,istu moraju žurno napustiti...drugim riječima, dodat gas i što prije proć.."

...

kod moje konkretne situacije; bilo je zuto, ja ne znam je li iza mene bio koji auto ili ne, nisam se stigao zaustaviti niti gledati iza i razmisljati o tome, dao sam gas i prosao na zuto... policija me zaustavila skoro pola kilometra nize (tako da ne znam sta su oni vidli), ali se na licu mjesta nisam htio svaditi s njima, jer.. mislim, koje su sanse da ce oni rec da su pogrijesili i okrenut se i otic..

u zakonu sam vidio mislim da tocka 59 zakona o prometnim prekrsajima (ili tako nesto) da AKO se ne mogu zaustaviti na siguran nacin, da mogu proci..

kad sam dosao na sud, sutkinja mi je subjektivno rekla da sam ja po njoj kriv i da PO NJOJ svaki auto prije ulaska u raskrizje mora usporiti na (po njenim rijecima) "30 km/h" da stigne proci..

na sto sam reko, uz duzno postovanje, da mi objasni, ako nas u AUTO SKOLI UCE da tako prelazimo i ako U ZAKONU STOJI da se tako prelazi raskrizje ako se upali zuto svijetlo, kako je onda moguce da sam kriv... njen odgovor je bio "ZAKON JE PUN RUPA"...

strasno...

mah... nego, jos jednom puno hvala na odgovoru!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija