Jump to content

Prekršaj- vožnja bez kacige


anonimno

Preporučene objave

Ovo ljeto zaustavio me policajac i naplatio mi 700kn kazne za vožnju bez kacige, ja sam se na to žalio i sada sam dobio poziv za sud. Zanima me nije li bilo rečeno da ako je to prvi prekršaj osoba u prekršaju može dobiti takozvano upozorenje koje kao služi da taj prekršaj ponovno ne napravi. Budući da živim sam, imam 19 godina, i mirovinu(roditelji su mi umrli) od 742kn, nema šanse da to platim, zanima me... što ako sudac odluči da moram platiti? Mogu li umjesto novčane kazne otići u zatvor?

 

Hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Mogu li umjesto novčane kazne otići u zatvor?

 

mozes na 3 dana, ali samo ti sve ovo kazi pred sudom, naglasi kako neces vise nikada, kako nemas novaca (ovo detaljno, da zivis sam od 742 kn i ako te obavezu na platez neces moci jesti taj mjesec - najbolje i ponesi odrezak od zadnje mirovine), kako ti je to prvi i jedini prekrsaj, kako nenosenjem kacige nisi ugrozio nikog drugog osim sebe, a i to samo u slucaju nezgode/pada i imas dobre sanse da ti to sudaczamjeni nekakvim ukorom ili barem da smanji tih 700 na neku prihvatljiviju cifru.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

mozes dobiti potvrdu bez problema i bez obzira na taj zatvor.

zaboravih ti reci da jos zatrazis od suda da te oslobodi placanja troskova, isto iz razloga sto bi te to placanje dovelo u situaciju u da se ne bi mogao uzdrzavati.

a ako ti spuste kaznu na 500kn ili manje, onda ju ne moras platiti uopce, ima fora da se kazne <500kn ne mijenjaju nuzno zatvorom vec radom za opce dobro, a to jos ne funkcionira. to nemoj spominjati na sudu, nego javi ovdje kako si prosao, pa ako bude takav slucaj reci cu ti sto dalje

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

mislis ovo za rad? ne, to ti sud sam zamjeni. ako ne platis kaznu (ali pazi, samo kaznu koja iznosi <=500kn!) dobijes poziv da se javis i ocitujes pristajes li da se novci zamjene za rad za opce dobro. odes tamo, pristanes i cekas da prodju dvije godine od pravomocnosti rjesenja. ako kojim slucajem u te dvije godine donesu provedbene propise, jos uvijek mozes birati hoces li platiti ili raditi...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 godina kasnije...

pitanje...ovako jučer me zaustavila policija (dbk) sa prijateljem na motoru ali sam bila bez kacige i naplatili mi kaznu od tisuću kuna..nisam potpisala e sad zanima me za koliko mi dođe doma obavjest i kako se mogu rješit da to ne platim..jer sam na fakultetu i nemam baš toliko para za dat??to mi je malo puno..upomoć!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija