Jump to content

Molim Izracun Mirovine - Pogreska Sory


komal

Preporučene objave

Pripadnik sam HVO-a,ostvario pravo na mirovinu 1999 (promjenom vlasti to je obustavljeno i vraceno 2006 kad je potpisan sporazum),sa nalazom IN6 i tad sam dobio 60 na ranjavanje i 40 civilno,medjutim 2007 sam dobio rijesenje na kojem stoji 40 rat 60 civil.Invalidnost mi je 50%.Obnasao sam duznost zapovjednika voda prilikom ranjavanja,radni staz mi je 11 godina i 8 mjeseci u RH,dobio sam rijesenje na 2,994,45 s tim da mi se umanjuje taj iznos koji primam u BiH od 360 Kn,zalio sam se 5.12.2007 (jos uvijek nema nikakvog odgovora).U rijesenju pise opca nesposobnost.

 

Zelio bih da mi netko objasni da li je sve izracunato kako treba i ako nije sto ja mislim kako da to rijesim,jer od zalbe cini se nema nista.

 

Zelim zahvaliti unaprijed svima koji nadu vremena da mi pomognu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nitko, ozbiljan i tko poznaje postupak i regulativu, ne može izvršiti provjeru izračuna kako vi tražite i još imati hrabrosti vas savjetovati napravi ovo ili ono, jer mu nisu dostupni svi podaci koji su dostupni HZMO-u ( svi su navedeni u rješenju koje ste primili, i ako su točni tada HZMO u matematici nije sigurno pogriješio...). Jedino vam mogu reći: ako ste se već žalili tada ste valjda u žalbi naveli što nije točno i zakonito u tom rješenju (neki podatak - činjenično stanje, matematika, primjena propisa,...) i treba pričekati rješenje po toj žalbi. Rješavanje žalbe možete požurivati traženjem sukladno ZUP-u, a po procjeni i ispunjavanjem uvjeta pokretanjem spora pred Upravnim sudom. Ja osobno bih išao na pokretanje spora, a ako donesu rješenje po žalbi poslije pokretanja spora uvijek možete odustati od spora pred Upravnim sudom imajući u vidu kako su riješili žalbu i kakvu taktiku odaberete za ostvarivanje svojih prava.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija