Jump to content

zokaosijek

Korisnik
 • Broj objava

  17
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

O zokaosijek

 • Status
  Novak

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

 1. Evo ovako: Pošto ti privremeno riješenje ističe sa 5 mjesecom još češ dobiti u 6 mjesecu invalidninu za 5 mjesec i onda poslije ništa dok te opet ne izvještače. Što se tice dopunskog ,ministarstvo svake godine u 2 mjesecu pravi obracun. Znači do 2 mjeseca iduce godine ne moras placat dopunsko. Ako te ne izvještace do drugog mjeseca onda odi u zdravstveno i počni uplacivati dok ne dobiješ riješenje. Informacije su to iz ministarstva branitelja jer ima nas koji zovemo tamo i pitamo. Lijep pozdrav!
 2. Koliko ja znam da prvostupanjske i pregledi trenutno ne rade. https://branitelji.gov.hr/vijesti/obavijest-hrvatskim-braniteljima-oboljelim-od-ptsp-a-i-drugih-psihickih-poremecaja-o-privremenoj-organizaciji-rada-regionalnih-i-nacionalnog-centra-za-psihotraumu/3638
 3. U riješenju ti mora pisati razlog odbijanaj. Na taj razlog se žališ ako imaš osnove.
 4. Jedno pitanje Poštovani peksa5555, jel ste vi išli po novom zakonu ili starom? Pitam zato što je novi zakon stupio na snagu 17.12.2017 i niste mogli doci vec na 3 -ći izlazak.
 5. Kontinuet liječenja se smatra svakih mjesec ,dva ili najviše tri mjeseca obilaska psihijatra u godini. Godine ili više mjeseci se smatra kao da je bolest dovedena do poboljšanja i tu vam se daje manje od 20%...toliko. Minimum koji donekle donesen je neprekidno 5 i više godina kontinuiranog liječenja.U biti Kompa vam je to lijepo napisao. Sa štovanjem! Moj prijatelj koji se liječi od 2005 a išao je svakih 6 mjeseci na kontrole je odbijen. razlog odbijanja je nema dinamiku liječenja jer svakih 6 mjeseci nije pogoršanje.
 6. Sve jasno poštovani lega ali ključna riječ je ,citiram DO 3 GODINE. A sad zakon je jedno a njihove odluke drugo. Vidjet cemo kad se prvi koji dobije ,javi tu.
 7. Zakon drugačije kaže. U Prilogu 4. LISTA POSTOTKA OŠTEĆENJA ORGANIZMA – LISTA II koji je sastavni dio Uredbe o metodologijama vještačenja (»Narodne novine«, broj 67/17), u GLAVI IX – NEUROZE I PSIHOZE, točka 238. mijenja se i glasi: »238. Psihički poremećaji vezani uz ratnu traumu (posttraumatski stresni poremećaj i trajne promjene osobnosti nakon ratnog PTSP) ako se utvrdi da prije rata nije bolovao od psihičkih poremećaja te ukoliko se tijekom ocjene oštećenja organizma isključe druga traumatska iskustva osim onih zadobivenih za vrijeme sudjelovanja u obrani suvereniteta Re
 8. F10.1 Mentalni poremećaji i poremećaji ponašanja uzrokovani upotrebom alkohola - akutno trovanje, štetna uporaba Ta šifra ce ti pravit probleme. Želim ti puno srece sa žalbom. Vidi sa svojim referentom da zajedno sastavite žalbu u uredu državne uprave. SRETNO
 9. Mihanovićeva. A neki čekaju 4 mjeseca,neki dva a danas saznao da jedan naš čeka vec 7-mi mjesec.....Tako da nikad se ne zna.
 10. Članak 20. U Prilogu 4. LISTA POSTOTKA OŠTEĆENJA ORGANIZMA – LISTA II koji je sastavni dio Uredbe o metodologijama vještačenja (»Narodne novine«, broj 67/17), u GLAVI IX – NEUROZE I PSIHOZE, točka 238. mijenja se i glasi: »238. Psihički poremećaji vezani uz ratnu traumu (posttraumatski stresni poremećaj i trajne promjene osobnosti nakon ratnog PTSP) ako se utvrdi da prije rata nije bolovao od psihičkih poremećaja te ukoliko se tijekom ocjene oštećenja organizma isključe druga traumatska iskustva osim onih zadobivenih za vrijeme sudjelovanja u obrani suvereniteta Republike Hrvatske. K
 11. Oprosti, koliko znam oni gledaju samo ptsp. druge bolesti ne priznaju. Mom prijatelju su naprimjer dali 30% u Osijeku u Zagrebu na kontu lječenja i na kontu tumora 3 kom na glavi koja je operirao prihvatili. drugi slučaj sličan njemu samo tumor na drugom dijelu tijela je manje od 20% .Tako da tesko ja ti mogu reci nesto. Ako netko,zna,bilo bi mi drago da kaže.
 12. Ne moraju tražit. Meni nisu tražili nego sam ih sam pitao jel mogu predat nove nalaze i uzeli su ih onda. Čak mi nisu pogledali ni originale.
 13. u riješenju su vam morali obrazložit zašto ste dobili manje.
 14. Zakonski rok za predavanje zahtijeva za HRVI je otvoren i nije ograničen zakonski. Ne. Obratite se uredu državne uprave .
×
×
 • Napravi novi...