Jump to content

Zabrana ulaska u EU?


Bozo30

Preporučene objave

Prije 12 godina (tada sam imao 18 god.) sam sa prijateljem otputovao u posjet prijateljici u Njemačku gdje smo namjeravali ostati 10 dana. Spletom nesretnih okolnosti smo privedeni gdje je ustanovljeno od strane policije da smo ilegalno u Njemačkoj (jer nas prijateljica nije prijavila, a pečat u putovnici od ulaska u Austriju par dana ranije - čak su neki tvrdili da je falsifikat kao ni povratna autobusna karta nije bio dovoljno dobar dokaz). Zatvoreni smo poput kriminalaca i već istu noć smo imali suđenje (zbog čega?). Mladi, glupi i prestrašeni osuđeni smo na izgon i zabranu ulaska u EU radi ilegalnog boravka i mogućnosti počinjenja teškog kaznenog djela! U policijskoj postaji smo imali lošeg prevodioca koji nas je možda i naveo da kažemo kako imamo namjeru "doći" do novaca, dok na suđenju nismo imali prevodioca nego je uglavnom prepisan iskaz iz policije. Sprovedeni smo u zatvor za strance i nakon 15 dana deportirani avionom u Hrvatsku. Pri dolasku u Zagrebačku policijsku postaju samo su nam se nasmijali i rekli drugi put u njemačkoj odmah prijaviti boravak i pustili nas kući.

Misleći da je zabrana istekla prije cca 7 godina sam krenuo na put u Italiju i vraćen sam sa granice zbog te zabrane.

S obzirom da ću uskoro poslovno morati u EU (baš u nesretnu Njemačku) otišao sam se raspitati u njemačku ambasadu i pismeno dobio odgovor da moram podmiriti račun od 3000 Eur za troškove nastale mojim boravkom i deportacijom pa tek onda da će se definirati koliku zabranu imam. Također stoji da mi daljnje informacije do podmirenja troškova neće davati! Dakle, nigdje ne piše koliko traje zabrana niti da li će je uopće skinuti nakon podmirenja troškova. Također se ne spominje stavka kamata (ipak je to bilo prije 12 godina). Da li se zabrana može skinuti bez plaćanja troškova uz pomoć odvjetnika ili sl. s obzirom da nikakvo kazneno djelo nije počinjeno? Što mogu očekivati nakon plaćanja? Što kada Hrvatska jednog dana uđe u EU, a ja i dalje imam zabranu?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 5 mjeseci kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija