Jump to content

Žalba ili molba


Entrepreneur

Preporučene objave

dobio sam kaznu od 2000kn i 1mj bez vozačke, voljan sam platiti kaznu ali ne mogu 1mj bez vozačke, sad se dvoumim da li pisati molbu ili žalbu, znam da žalba odgađa presudu do poziva na sud ali da mi mogu i povisiti kaznu na ponovnom suđenju. sad me zanima da li će molba odgoditi presudu dok ne dobijem poziv na sud.

samo da dodam, na suđenje nisam bio pozvan nego sam odmah dobio presudu na kućnu adresu...

 

puno hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

na presudu imate mogućnost uložiti žalbu kako ste i poučeni uputom o pravnom lijeku,ukoliko uložite molbu sud vam je može (i u pravilu hoće) tretirati kao žalbu iako je progrešno nazvana ili vas pozvati da ju dopunite ili prepravite tako da se vaše dvojbe sastoje oko toga uložiti žalbu da ili ne, a ne hoćete li uložiti žalbu ili molbu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

puno vam hvala, bili ste od velike koristi... nigdje nisam mogao naći razliku između žalbe i molbe, sad su stvari malo jasnije...

 

u međuvremenu sam našao na netu novi pojam a to je "prigovor", njega sam već sastavio jer mi zvuči blaže nego žalba... ne bih htio razbijesniti sutkinju jer sam mogao proć i sa 6mj zabrane umjesto jednog

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija