Jump to content

zahtjev za besplatne uđbenike


Jole67

Preporučene objave

U uredu za obranu (ili centar za društvene djelatnosti,odsjek za branitelje-tamo gdje se predaje zahtjev za Hrvi) ima teta koja je zadužena za to.Prvo kod nje na razgovor(možda nemaš pravo),a ona će te uputiti dalje.Ako imaš pravo,pokupiš kod nje zahtjeve i skupljaš potrebnu dokumentaciju koju ti jekla da prikupiš.Kad to završiš,predaješ papire njoj,ona dalje radi,a ti čekaš isplatu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

već je otvorena tema za besplatne udžbenike ali evo:

 

 

PRAVO NA BESPLATNE UDŽBENIKE

 

Članak 57.

 

(1) Djeca smrtno stradaloga hrvatskog branitelja iz Domovinskog rata, HRVI iz Domovinskog rata i njihova djeca i hrvat­ski branitelji iz Domovinskog rata imaju pravo na besplatne obvezatne udžbenike za potrebe redovitoga ili izvanrednog školovanja u osnovnim i srednjim školama, te na visokim učilištima ili veleučilištima pod uvjetom da to pravo ne mogu ostvariti po drugim propisima i ako im redoviti prihodi mjesečno po članu kućanstva ne prelaze dvostruki iznos cenzusa redovitih novčanih prihoda iz članka 88. stavka 1. točke 5. ovoga Zakona.

 

(2) Iznos sredstava potrebnih za kupnju udžbenika iz stavka 1. ovoga članka osigurava Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, a ministar pravilnikom utvrđuje način i postupak dodjele.

 

 

Izvor:zakon o pravima HB

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija