Jump to content

Prolaz kroz žuto i lakša prometna


mztrance

Preporučene objave

Pozdrav svima na ovom forumu

 

Imam jedan problem pa bi volio pokoji savjet kako se postavidi na sudu jer je vrlo nezgodna situacija.

 

Na raskrizju (vukaovarska, bušićeva split) krećem se vukovarskom smjerom istok-zapad u srednjoj traci 10ak metara od semafora pali mi se žuto gužva je bila (oko 7:50 ujutro) pa sam procjenio da se nemogu sigurno zaustavit i uđem u raskrižje. Međutim u raskrižju se već nalazi jedno vozilo (crveno na skici) koje mi dolazi s desna i zaustavlja se u mojoj traci ja ga uspijem zaobići lijevom stranom i vozilom se zaustavim u drugi automobil koji je zaustavljen na crveno(žuti auto).(Prilozena skica u privitku). Kroz crveno definitivno nisam prošao žuto da. Izlazim iz auta odem do ove u crvenom autu ljut pitam je je li zna šta je uradila te da je prošla kroz crveno. Ona mi prizna da je. da se prepala... (međutim to priznanje nitko nije čuo) Svijedoka nema. ove dvi gospođe su bile same (crveni i žuti auto) A samnom su bile dvije cure koje potvrđuju ovu priču gore. Po mom pozivu policija dolazi. Gospođa u crvenom autu mjenja iskaz i kaže da je krenila na zeleno. policija uvažava tu njenu priču. i kaže da sam ja kroz crveno. Moje suputnike nisu naveli u zapisniku :zao: i oni su tu bili stvarno ne razumjem.Išao sam snimati raskrižje i signalizaciju čak su mi 2 auta prošla kroz raskrižje 1.5 sek nakon što se upalilo crveno i prošli su bez problema, a ona je već u raskrižju na moje žuto. došla mi je obavjest da moram na sud i prjedlog kazne je najmanje 3000kn i 6 mj zabrane upravljanja vozilom B kategorije. . Živim od te vozačke.Kako se postaviti na sudu u ovakvom slučaju

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Čeka Vas unaprijed izgubljena borba.

 

Kroz žuto je zabranjeno proći. Shvatite to kao svoju krivicu.

 

Poricanjem prekršaja samo pogodujete svom osiguranju koje će drugim vozačima odbiti isplatiti štetu.

 

Time rizikujete privatnu tužbu protiv sebe.

 

Na sudu treba priznati prekršaj i tražiti od suda da izrekne najmanju zaštitu mjeru. Zahtjev potkrijepiti dokazima koje treba ponijeti sa sobom i priložiti u dokaznom postupku.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija