Jump to content

Jednaka prava djece na dječji doplatak


PeroZdero

Preporučene objave

Uredno plačam alimentaciju za dvoje djece iz prvog braka, međutim ponovno sam zasnovao obitelj i dobio djete. Podnio sam zahtjev za dječji doplatak, međutim u područnoj službi HZMO mi za djete računaju punu plaču, te mi kažu da alimentaciju koju primaju djeca iz prvog braka ne odbijaju od plače, iako dijete iz sadašnjeg braka nema nikakve veze pa ni koristi od iznosa alimentacije koju plačam, ono živi od plače umanjene za taj iznos pa sam uvjerenja da bi trebalo imati pravo na dječji doplatak. Želim da sva moja djeca imaju jednake uvjete odrastanja. Molim vas za pomoć. Hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

po zakono o dd osnovni uvjeti za stjecanje prava na dd su: državljanstvo, ukupni dohodak do 50 posto proračunske osnovice po članu kućanstva mjesečno, zajedničko kućanstvo s djetetom. u dohodak ulaze sva primanja članova kućanstva: plaća. bolovanje, porodiljni, mirovina i dr. naknade

pa ako ste se našli u ovome imate pravo na dd. u tom slučaju podnesite žalbu HZZMO zagreb u roku 15 dana od primitna rješenja.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija