Jump to content

Reguliranje predujma u predugovoru o kupnji stana


Nat23

Preporučene objave

Kupujemo stan i htjeli bismo da cijeli iznos isplatimo putem kredita, kako bi nam gotovina ostala za preuređenje. Da li su dobro napisana ova dva članka koja reguliraju taj dio:

----------------------------------------------------

Članak 2.

Kupoprodajna cijena iznosi 110.000,00 EUR (slovima: stodesettisuća eura), odnosno protuvrijednost u KN na dan isplate po srednjem tečaju HNB. Cjelokupni iznos od 110.000,00 EUR (slovima: stodesettisuća eura), bit će isplaćen putem kredita Zagrebačke banke d.d.

Kupac se obvezuje preuzeti preostalu obročnu isplatu duga (otkup), a sve prema ugovoru br. XXXX od 17.05.1994. godine koji je sklopljen između prodavatelja i Grada Zagreba.

Članak 3.

Kupac isplaćuje prodavatelju iznos od 8.000,00 EUR (slovima: osamtisuća eura) na ime predujma. Primitak tog iznosa prodavatelj potvrđuje potpisivanjem ovog Predugovora. Prodavatelj se obvezuje, po primitku konačne isplate cijelog kupoprodajnog iznosa putem kredita, kupcu vratiti cjelokupni iznos predujma.

U slučaju da od kupnje odustanu kupci, isplaćeni predujam ostaje prodavatelju, a u slučaju da od prodaje odustane prodavatelj, dužan je isplatiti dvostruki iznos kupcima.

------------------------------------------------------

 

Treba li tu još nešto dodati?

Pozdrav!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 tjedna kasnije...

Ja osobno ne bih davao predujam pogotovo ne 8000 eura. Razlog je u tome da prodavatelj uvijek može reći da se predomislio i da ne prodaje. Istina je da ga možete u tom slučaju tužiti i u toj parnici bi pobijedili, ali poznavajući naše pravosuđe proces bi trajao godinama a vi biste ostali bez vaših 8000 eura. A i tko zna bili se ikada naplatili. Alergičan sam na situacije gdje svoje dajemo odmah, a na svoje čekamo godinama.

:-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija