Jump to content

sto i kako dalje


amer

Preporučene objave

Bog svima. Neznam odakle da pocnem o mom problemu.HVO sam branitelj koji je bio u logoru 5 mjeseci i predmet mi je bio u osjeku na ocjeni 2007 gdje sam dobio 50%50 profesionalnu. Zalio sam se gdje sam dobio odbijenicu iz zagreba. Poslje svega toga mjenjam adresu stanovanja iz bih u hr i prebacivam sav svoj predmet gdje sam i nastanjen u hr podnosim zahtjev za obnovu postupka pozivaju me kod vjestak i invalidnos ostaje kakva je i bila. U rjesenju pise da imam pravo zalbe a interesira me kome vise da se zalim i gdje ce ta zalba da ide u zg ili ne. A od 2007 pa do danas mi se stanje pogorsalo i u bih izlazim na ocjenu preostale radne sposobnosti gdje je gubim 100% i gdje sam u mirovini. A sto me naj vise interesira kako da ja dokazem da je uzrok LOGOR i povecam svoj postotak invalidnosti da nebude kako su me ocjenili u osijeku 50% logor a 50% bolest van rata a imam samo vojni staz od 1991 pa do pocetka 1997. Ako stoji u medju drzavnom ugovoru za priznavanje statusa ratni voji invalida(ranjen, zatocen, i obitelji poginuli) od 1991 god pa do 23.12.1996 a ja sam bio jos 15 dana od ovog datuma i ispada da sam obolio isto za tih 15 dana koliko i u logoru koji je 3 puta duze trajao. Jos moram da naglasim da sam prebacijo zdravstveno prije mjesec dana u RH i kako da krenem sa ljecenjem jer moram priznati da sam u krizi sto se tice psihickog stanja. HVALA!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pozdrav prijatelju.

 

I ja sam novi na forumu pa nisam siguran da ti mogu točno odgovoriti, ali ću napisati svoje mišljenje pa neka me netko iskusniji ispravi.

 

Jos moram da naglasim da sam prebacijo zdravstveno prije mjesec dana u RH i kako da krenem sa ljecenjem jer moram priznati da sam u krizi sto se tice psihickog stanja.

 

Vezano za tvoju zadnju rečenicu mogu ti savjetovati da se javiš u trauma centar za branitelje u mjestu gdje živiš. Ponesi svu liječničku dokumentaciju koju imaš. Tamo će ti sigurno pomoći.

 

A za ostalo, probaj ako si član neke braniteljske udruge od njih dobiti neku informaciju. Možda u udruzi postoji pravni savjetnik ili osoba koja te može uputiti kome da se obratiš.

A vjerujem da ćeš i ovdje na forumu dobiti prave upute.

 

Sretno :-D

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

amer je napisao:... U rjesenju pise da imam pravo zalbe a interesira me kome vise da se zalim i gdje ce ta zalba da ide u zg ili ne....

Ako se imate namjeru žaliti tada se žalite onome tko je naveden u pouci u pravnom lijeku rješenja kojim niste zadovoljni - pretpostavljam da je to Središnja služba HZMO-a. Žalbu dostavljate onoj PS HZMO koja vam je donijela rješenje na koje se žalite. Žalba ide u Zagreb.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Bok svim!

Upravo sam htio da pitam u svezi zalbe dali ce ici u zagreb.Naravno da cu se zaliti jer necu odustajati od svojih prava. Bar ja smatram da sam zasluzio vise a i svi ostali koji znaju moj slucaj kazu da sam malo prosao i da sam ostecen.Ostecen sam u startu na prvostupanjskoj zbog ocjene 50%50 (prof) jel nisam imao gdje da obolim osim u logoru i vojsci jel je staz od 1991 god do 1997. A sad u medjuvremenu sam umorovljen tj oduzeta mi je radna sposobnost pa ako neko nesto zna u svezi ovog slucaja da mi pomogne. Mislim na zalbu kako i na koji nacin da se obratim usmenim ili pismenim putem sto bi bilo bolje. HVALA UNAPRIJED

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija