Jump to content

tuzba zbog demanta??


2704

Preporučene objave

U jednim novinama je objavljen clanak kako je jedna skola dobila financijska sredstva od zupanije za projekt skolsko mlijeko.Na upit roditelja ravnateljice je negirala iznos i tvrdila da je dobila znatno manju sumu koju je ulozila u potpuno drugu svrhu s obzirom na onu kojoj su ta srdstva bila namjenjena. Roditelji su potom provjerili u novinama i dobili potvrdnu informaciju kako je ipak skola dobila prvobitnu sumu,a koju je ravnateljica na javnom roditeljskom sastanku bila negirala.Roditelji su potom objavili demant u novinama uz napomenu novinarima da prije objave samog demanta dobro provjere informacije. Na njihov demant se oglasila ravnateljica sa prijetnjama sudom roditeljima kao i prijetecim pozivom zastrasivanja u kojima iznosi lazi i klevete,a ne dajuci pravi demant na njihov clanak. Imenom proziva jednog od potpisanog roditelja i njegovo dijete ,koje je ucenik te skole, a koji je trazio zastitu u novinama upravo zbog njene osvetoljubivosti.

Da li ona moze podnjeti tuzbu protiv roditelja,kao i protiv tog jednog kojeg proziva ako se taj roditelj kao i ostali roditelji pozivaju na opcu deklaraciju čl-19 jer su samo komentirali njene citate i clanak iz novina te sa internetskih stranica ne spominjuci njezino osobno ime vec oslovljavajuci je ravnateljicom te skole?

 

Unaprijed zahvaljujemo... :misli:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani !

 

Roditelj ima dužnost prije svega zaštititi svoje dijete , a to postiže pomažući mu u rješavanju problema na koje nailazi , biti mu pozitivnim primjerom u komunikaciji sa drugima .

 

Roditelj ima pravo na informaciju o stanju u školi od programa obrazovanja do financija a radi zaštite svog djeteta to može učiniti na više načina recimo uvažavajući pravila socijalne kompetencije i kulture otvorenosti ili ignorirajući ta pravila , što nije dobro za nikoga .

 

Gajeći beskrajno poštovanje prema svakom djetetu i njegovim roditeljima te svih djelatnika u obrazovanju koji se trude preživjeti naše ekonomske i moralne tsunamije, smatram da bi bilo vrlo civilizirano i korisno sjesti za stol i izgladiti nesporazume u školi , a ne u sudnicama , jer sudnice su mjesta gdje pravda i pravo znaju biti na suprotnim stranama .Pobjednici i dobitnici su uvjek oni koji izbjegnu sud .

 

 

Pozdrav !

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zahvaljujem se na odgovoru i napominjem da se slazem s vama. No,na zalost ovdje dogovor nije moguc...Ja i moje djete ostajemo javno prozvani u ime svih roditelja koji su pisali demant,s upozorenjem da cu biti tuzena samo zato sto sam kao i ostali roditelji iznjela javno misljenje kako nije u redu da se moje dijete zakida za nesto sto mu je zupanija besplatno omogucila,a sto doticna osoba nije ispostovala negirajuci dobitak glavnog prihoda,a onaj sporedni prihod (koji je bio namjenjen kupnji aparata) je utrosen u nesto sasvim drugo.Moje dijete je sad uplaseno,a i ja sam. Nadam se da nije greska to sto sam ustala protiv nepravde u ime ne samo svog djeteta,vec i svih onih koji pohadaju tu skolu.Ja sam isto kao i ostali roditelji trazila zastitu kod novinara,no na prijevaru se saznala do sam sudjelovala i sad me se javno proziva zbog toga uz prijetnje tuzbom. Reci te mi molim vas,da li ona ima to pravo? A novine su iznjele potvrdenu informaciju kako je skola dobila te novce,a za koje je ravnateljica na javnom roditeljskom sastanku rekla da ih nije dobila?

I jos jedno pitanje,jucer smo saznali da su novine dale ravnateljici imena i prezima svih roditelja koji su pisali demant.Mi smo trazili zastitu kod nod novinara kako se nasa djeca ne bi maltretirala u skoli.Da li su novine imale pravo dat ravnateljici popis nasih imena iako smo mi trazli zastitu od njih?

Molim vas pomozite nam,ravnateljica se obrusila na nas i blatni nas na sastancima i vrsi torturu nad nama...Pitanje je vremena kad ce nac nacin da nam se osveti preko nase djece...

S postovanjem, unaprijed zahvaljujem na odgovoru. :-(

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nadzor i kontrolu namjenskog trošenja sredstava koja se osiguravaju iz proračuna jedinice lok. i podr. samouprave +sl. obavlja osnivač. Bilo bi neusporedivo efikasnije da ste se obratili njima, jer nije dalek put od A do B informacije: isti odobravaju i uplaćuju i vrše nadzor.

S druge strane, po pitanju financijskih izvješća ni školski odbor (čiji su članovi među ostalima i roditelj iz Vijeća roditelja i predstavnici osnivača) nije cvjetić na prozoru koji se samo povremeno zalijeva sa par stotina kuna po glavi člana.

Što se postiglo? Novinama dobro jer imaju materijala za nastavak prve priče, vama kao što vidimo i ne baš, ravnateljica je dobila prostora za reakcije koje navodite, a svi ostali mogu reći da pojma nisu imali jer im se nitko nije obratio predhodno...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

To sad znaci da smo mi pogrijesili jer smo isli preko novina? Al to smo prvenstveno naprvili zbog toga da javnost sazna kakva je zapravo osoba. Jer da smo isli preko zupanije ,kako savjetujete, ona bi vec povukla neke veze i zataskala to kao i inace. Sta se tice samih novina,znaci da je pojam "zastite izvora" obmana za javnost ili to zbilja negdje u zakonu postoji da se novinari toga moraju pridrzavati?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovana !

 

Nema razloga da se bojite tužbe , ako do nje i dođe .

U tužbi ravnateljica bi trebala dokazati klevetu , namjeru , pravni interes dokazati da se upravo o njoj radi, da je njezina informacija istinita i dokaziva uplatama i dokaznicama o namjenskom utrošku ..Namjera u konkretnom slučaju je bila zaštititi pravo djece na čašu mlijeka koju financiraju xy , Vama je trebala informacija o namjenskom korištenju tih sredstava .Neistinite tj. neusklađene informacije iz dva različita i kompetentna izvora ,utjecale su na formiranje ,mišljenja kako kod Vas tako i kod većine roditelja i želje da se sazna istina .

Ta Vaša želja ne može se identificirati sa klevetom .Istina ne može biti kleveta , i za to nema straha .U sudskom postupku tužitelj ima svoju istinu a tuženik svoju , dok sudac na temelju dokaza utvrđuje tko je u pravu .

U svakoj situaciji dobro je znati se suzdržati i misliti na posljedice tj. kakav će biti rezultat svega .

 

Moguće je da je ravnateljica pogriješila , moguće je da i roditelji nisu u pravu , no treba imati na umu da je sve to za ljude i da svatko ima pravo na još jednu šansu,.

 

Rješenje tog problema vidim u komunikaciji ne putem štampe ni suda , već usmenim ili pismenim pojašnjenjem nesporazuma.

 

 

Pozdrav !

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija