Jump to content

prvostupanjski sud ne postupa po riješenju drugostupanjskog


otkaz

Preporučene objave

poštovani,

oobrili smo prvostupanjsku presudu opć. suda, sve se ponavlja ali:

- tužbeni zahtjev je bio : smetanje posjeda a sutkinja je i postupak i riješenje usmjerila na uspostavu služnosti puta

- nije se koristila geodetskim vještakom

- nije priznala našu građevinsku dozvolu za česticu preko koje uspostavlja služnost

- tuženik ima stazu za prolaz (posebna čestica u njeg.vlasništvu i posjedu) između dva gradilišta ali sada, nakon diobe unutar njegove obitelji (u kojoj su propustili riješiti pitanje pristupa s matičnog zemljišta koje je na drugu ulicu vezano čitavom širinom!) sada dakle namjerava ovako riješiti pitanje šireg prilaza tj. puta a mi nismo niti znali da se navodno koriste našim gradilištem - niti je ikakav trag puta vidljiv osim uske staze po njeg. navedenoj čestici - stazi,

- sutkinja ne uvažava našu građevinsku dozvolu a kamoli daleko veću vrijednost eventualno poslužnog zemljišta te u prvostupanjskom riješenju navodi da "tuženica ničim nije ugrozila tužiteljičin tužbeni zahtjev"!!

 

dakle, ponovni postupak, opet bez stručnog vještaka, opet i dalje služnost a tuba je za smetanje posjeda... pitanje: možemo li ako tako na terenu krene glavna rasprava zatražiti trenutni prekid i izuzeće suca? Sve si pravnu pomoć amaterski riješavamo sami ali ovaj nas detalj posebno zanima, kao i stručni savjet, unaprijed hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nisam siguran da sam shvatio bit problema, ali meni se čini kao da je protivna strana protiv vas podnijela posjedovnu tužbu. Takva tužba se može podnijeti i radi zaštite zadnjeg mirnog posjeda prava služnosti na nekoj nekretnini, a ne samo radi zaštite klasičnog mirnog posjeda neke imovine (nekretnine). Naglašavam i radi zaštite prava služnosti i naravno da se sud onda mora postupak usmjeriti na ponovnu uspostavu mirnog posjeda služnosti puta i tu onda ništa ne vidim sporno.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija