Jump to content

Puno pitanja, molim pomoć


onyx48

Preporučene objave

Lijepo vas molim za pomoć.

Naime, iz prvog braka imam dvije kćeri od 21 i 20 godina za koje uredno plaćam alimentaciju, odnosno, od kada su punoljetne, imaju otvorene tekuće račune i na njih im plaćam uzdržavanje.

Problem je u sljedećem:

Prvo pitanje: da li ja svojoj djeci plaćam uzdržavanje za cijelo vrijeme njihovog redovnog školovanja (sada fakultet) ili, ako je po "Bolonji" upisano, ako izgubi godinu, onda ja ne plaćam uzdržavanje? Pitam jer mi je starija upisala parcijalu, a nakon toga je, navodno, redovno upisala.

Ili, ako moram, koliko još nakon toga? Mislim na zakonsku obvezu, ne ono što ja plaćam cijelo vrijeme i mimo redovnog?

Drugo pitanje: mlađa kćer upisala je fakultet izvanredno, trebala se prijaviti na burzu. Znači li to da mi prestaje obaveza plaćanja i kada? Da li je to godinu dana nakon toga roka?

Treće pitanje: mlađa je izgubila zdravstvenu iskaznicu. Ako je izvanredno upisana, da li se morala prijaviti na burzu kako bi se odjavila s mog zdravstvenog i kada je taj rok istekao?

Podpitanje: da bi se tamo prijavila, ona mora prijaviti gubitak zdravstvene, objavit u Narodnim novinama, odjaviti se kod mene i prijaviti zdravstveno na burzu? Što ako je taj rok istekao, budući da je sada već prosinac i unatoč mojim nebrojenim opomenama?

Problem je i u tome da, ako su one odjavljene s mog osiguranja, automatski gubim olakšice i uzdržavanje je puno manje, zar ne?

Znam da je to puno pitanja, ali očito je da su one odviše komotne i ja to moram rješavati, unatoč tome što je očito da je to za njihovu korist. :tuzan: :tuzan: Zato i molim za pomoć i ljubazno se svima zahvaljujem unaprijed.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija