Jump to content

alkotest vozača na biciklu i upitno ponašanje policajca


mare52

Preporučene objave

Jučer su mi zaustavili prijatelja na biciklu. Izmjerili su mu 0,55 alkohola u krvi. Dobio je zapisnik o alkotestiranju i 500 kn kazne. Sve bi to još bilo u redu, iako humoristično da on nije završio skoro pa u pritvoru.

 

Naime, tražio je od policajca da mu se predstavi i broj značke, a ovaj ga je uhvatio za vrat, bacio na auto i pretresao, uz prateće komentare tipa "nećeš se ti meni bahatiti, balavac jedan, dobit ćeš šamar, oćeš u pritvor" i ostale slične "komplimente".

 

Naravno, kazna kao kazna nije "big deal" ali ovakvo ponašanje službene osobe????

 

Kome uputiti predstavku na takvo ponašanje? Zahvaljujem na svim savjetima i odgovorima.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

morate potanko napisati cjelokupni događaj,možete ga poslati na ovaj e-mail:policija@mup.hr ,mada je moj savjet istu tu predstavku napisati u 2 primjerka (jedan zadržati za sebe)i poslati u:Ministarstvo unutarnjih poslova,Ulica grada Vukovara 33,10 000 Zagreb ili u PP/PU sektora koji je nadležan za to područje,a može i na obadvije adrese,obavezno slati preporučeno!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

I sam sam bio policajac (SP)i često čujem i pročitam slične stvari,smatram da je takvo ponašanje nedopustivo,vjerovatno takvi policajci nisu školovani,jer se obavezno uči kako se ophoditi sa građanima prilagođavajući se situaciji,kada se smije upotrijebiti sredstva prisile i vezivanja,neki od bivših kolega si malo previše daju za pravo,očito se igraju šerifa i blate obraz policije i nas bivših (umirovljenih) kolega,svi su nas počeli poprijeko gledati zahvaljujući takvim "napuhancima" policija je da služi zajednici,a ne da je se građani boje.Postoji i pravilo službe koje svaki policijski službenik mora znati!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ma jasno, i sama sam bivši državni službenik i smatram da su državni službenici tu da bi bili na usluzu građanima - policija da bi štitila građane,a ne na običnim ljudima provodila uporabu sile. Takvo ponašanje nas vraća u "mračno doba" i nikako nije odraz policije kakvu želimo, trebamo i mislimo da imamo.

 

uglavnom, hvala na savjetu, napravit ćemo sve da se ovo ne ponovi, iako dobila sam danas i savjete tipa "bolje se ne zamjerati" ali dokle tako, tako nećemo naprijed. netko mora i podić glas inače će se ovakvo ponašanje nastavljati u nedogled, a ne daj Bože moguće je da netko pokupi i batine ako se dotični policajac nastavi tako ponašati pa naleti na "tvrdi orah".

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija