Jump to content

pokretanje ostavinskog postupka


mijo36

Preporučene objave

poštovani!

 

pravomoćnom presudom tužio sam osobu ime pod nadimkom.žemljišnoknjižni odjel odbio je takvu uknjižbu.osoba je u međuvremeno umrla,pa je potrebno da tužim njegove nasljednike. umrli iza sebe nije ostavio nikakvu imovinu,zbog čega njegovi tobožnji nasljednici nisu pokrenuli postupak o nasljeđivanju.napominjem on je umro 2004 god.Imam broj telefona njegove sestre,on je tajan pa nemogu doći do njene adrese.kontaktirao sam sa njegovom sestrom i nije mi htjela dati svoju adresu,ne želi pokreniti postupak o nasljeđivanju jer navodno nema što nasljediti.postupak bi sam pokrenio,ali nemogu doći do adrese njegovih sljedbenika.kako da postupim,što da radim.hvala na savjetu,uz pozdrav,mijo36

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani !

 

Vi ste dobili pravomoćnu presudu tuživši vlasnika ne pod pravim imenom već nadimkom .Sada bi Vi to trebali dokazati na sudu da je tužena osoba imala taj nadimak , trebate imati dokaz da je ista i primila tužbu i odluku suda , te da je na taj način odluka postala pravomoćna.

 

Vi trebate samo sa svjedocima dokazati da je u tužbi pogrešno navedeno ime tuženika i tražite ispravak uz dokaze i svjedoke .

 

 

Vi ne trebate pokretati ostavinski postupak . Kada problem ne bi riješili ispravkom imena tada bi trebali tužiti nasljednike .

U zahtjevu za ispravak imena tuženika navedite da su ga stvarno tako zvali , a on je to kao tuženik prihvatio bez prigovora ,i da upravo tuženi jeste knjižni vlasnik .To se može i dokazati izvodom iz knjige rođenih , gdje su upisani roditelji , a povijesnom izvatku , može se vidjeti od koga je stekla dotična osoba nekretninu.

Treba učiniti vjerojatnim da je ime tuženika iz presude omaška .

 

 

Pozdrav !

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani!

Vrlo sam Vam zahvalan na Vašem tumačenju predmetnog pitanja.

Bio sam mišljenja da bi zemljišni sud prihvatio i izjavu datu, od osobe, kod javnog bilježnika,izjavom da je to jedna te ista osoba.Poštovani puno ste mi pomogli Vašim tumačenjem

i os srca Vam hvala.

S poštovanjem,mijo36

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija