Jump to content

Rastava braka...........


Ivica1303

Preporučene objave

dragi,

 

zivim u njemackoj i zelim rastavu podnjeti u hrvatskoj. U braku sam bio 16 godina, rastavljen zivim od 08/2008 godine imamo skupa 3 djece od koji dvoje zive kod mene. Njemacki sud je privremeno odlucio da dvoje djece zbog nasilja majke na djecu zive kod mene. Medutim moja jos supruga sa svim mogucim varijantama pokusava mene unistiti. Imao sam do prosle godine firmu u njemackoj koju sam morao zatvoriti zato sto je moja jos supruga mene u financiskoj prijavila da tajim porez te da kod mene ljudi rade na crno. (Otkriva se polako da od toga nema nista, ali ipak zbog prijave su mi svi racuni blokirani) Tako isto je moje roditelje nagovorila protiv mene i sto sta je pricala protiv mene. Sve skupa sam ja njoj prosle godine dao preko 40.000 eura samo da mogu svoju djecu vidjeti. Medutim ona mene preko svog odvjetnika stavlja u taj polozaj da ja financiski nemogu uzdrzavati djecu i zeli djecu natrag no djeca su izjavili ako dode da moraju majci nazad zele ici u dom. Sve je dosta komplicirano i prijetnje su s njezine strane jako velike. Kad bi opsirnije pisao trebala bi mi cijela knjiga.

Moje pitanje je: Kako da najbrze u hrvatskoj razvedem brak. Sto se djece tice to ce se u njemackoj rijesiti, imovinu koja je u njemackoj vrijednu 200.000 eura sam nazalost zbog djece prepisao na nju. Jucer sam s njom telefonirao da u dogovoru razvedemo brak u hrvatskoj no ona zeli jos godinu dana vremena za "RAZMISLITI". Medutim u toj godini se moze jos svasta desiti. Ja jednostavno zelim da je se rijesim i da vise nista o njoj cujem.

 

Molim za pomoc

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

predpostavljam da je i u njemačkoj lažno prijavljivanje kažnjivo dijelo kao i u hrvatskoj.

prijavi je nadležnom tjelu i traži naknadu štete.

 

u hrvatskoj ide prijava u državno odvjetništvo pa ako bude proglašena krivom tražiš tužbom na sudu naknadu štete i izmakle koristi.

 

zašto razvod braka nemožeš zatražiti u njemačkoj i po podnošenju tužbe onemogučiš prodaju imovine koja je na njenom imenu a očito je da je to bračna stečevina.

 

mislim da podnošenjem tužbe za razvod braka u hrvatskoj nemožeš onemogučiti prodaju imovine u njemačkoj.

 

dok se dvoumiš ona prodaje zajedničku imovinu.

nađi odvjetnika u njemačkoj i rješi problem.

blokiraj prodaju zajedničke imovine.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala na odgovoru,

 

nije meni potrebna ta imovina niti je zelim. Meni je bilo vazno djecu izvuci da nemaju maltretiranja ( manjeg je tukla s cjevi od usisavaca kcer s cime je god stigla a ponosi se stim kako je velika vjernica ). Toliko je djeci strah uvela da ako dodu k meni onda cu zavrsiti u paklu a ocito njoj smeta moja djevojka, cak ju djeca zovu mamom ( klinci su trenutno kod psihiatera zbo traume koje im je ona nametnula ).

Ali pored svega toga klinci su cvrsto odlucili biti kod mene i cak me nagovaraju da sto prije se razvedem.

U njemackoj postupak rastave je kao prvo jako skup kao drugo to dugo traje. Zato bi htio, posto je brak u Hrvatskoj sklopljen i oboje smo hrvatski drzavljani, cim prije se razvesti. Jucer sam s njom telefonirao i ponudio da se u vezi rastave dogovorimo, no ona to nije bas prihvatila nego zeli jos "GODINU DANA DA RAZMISLI" a kad se trebala imovina prepisati moralo je ici sto brze. Pitanje je, [( posto je ona s menom u njemackoj potpisala ugovor o rastavi kod javnog biljeznika ( vezan uz prepis imovine ) u kojim stoji da se brak raspao da ce se rastava vrsiti u njemackoj ili u hrvatskoj ( znaci imovina je rijesena )], dali bi ona mogla razvlaciti rastavu??

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija