Jump to content

vještačenje nalaza dragera


Kizo123

Preporučene objave

dobar dan

 

imam spor sa co oko isplate odštete za prometnu nesreću koja se dogodila prije 12 godina. temeljem mjerenja dragera oni nastoje dokazati da sam bio u alkohliziranom stanju, mi to naravno pobijamo jer nije istina (nažalost bio sam prebalav da zatražim vađenje krvi). nikada mi nije oduzeta dozvola i nikada za to nisam odgovarao, sve i da jesam tog spisa više ionako nema. iskoristili smo studiju koja je dokazala da drager (posebno taj stari) nije pouzdan dokaz, co traži vještačenje tog nalaza (dakle list papira). sutkinja odredi nekog dedu koji tvrdi da sam ja sigurno bio alkoholiziran, bez ijednog parametra - težine, visine, vremena uzimanja zadnjeg pića (besmisleno, ništa nisam pio)...

 

mene sad ne bi interesiralo što da učinim, nego bi me više interesirali mogući scenariji.

 

na primjer, što se sada može očekivati od sutkinje? mi naravno imamo namjeru pozvati dedu pred sud pa da on malo objasni kako je on došao do tog zaključka bez ijednog parametra. da li je možda u tome ključ te cijele stvari koja se vuče eto već nekih četiri-pet godina ?

 

što se događa ukoliko sutkinja prihvati taj njegov nalaz? mi se očito žalimo ili možda postoji i neka druga opcija?

 

unaprijed hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ok, s obzirom da vidim da nema nekih odgovora, idem korak dalje.

 

vidio sam danas taj famozni nalaz, onda se malo i konzultirao. dakle, co ima samo taj listić od prije 15 godina. logično je da se toga toliko drže kad je to jedino što imaju. međutim, čini se da su moje opcije ovdje puno bogatije.

 

molim da mi se odgovori hoće li prigovori po osnovi:

 

- sud me nikada nije zvao kao umješača u parnici između co i oštećenika

- ne postoji materijalni dokaz alkoholiziranosti (urin, krv, rješenje o oduzimanju dozvole, čak ne mogu dokazati niti da list nije falsifcifiran) pa onda osim teoretski nije niti moguće dokazati nikakvu alkoholiziranost

- ne postoji uzročno posljedična veza između nezgode i eventualne alkoholiziranosti što će reći da bih lika udario i tako i tako

- vezano na drugu točku; nisu ispunjeni uvjeti iz općih uvjeta osiguranja od ao da bi se tražio regres (ponovo nema materijalnih dokaza).

 

moje je pitanje sada vrlo jasno ; hoće li ovo sve biti dovoljno da ih više skinem s one stvari i ako da, zašto to već nije učinila sutkinja ?

 

unaprijed hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija