Jump to content

upis na fakultet


kljajo

Preporučene objave

Imam studenta,tako da me je ova tema zanimala,a već je bila na ovom forumu negdje oko 25.05.2009.godine.Na istu je odgovorao koliko se sjećam i jedan vrsni znalac ovog foruma-g.Mosky wuk.Prednost pri upisu iz članka 53 je ukinuta presudom Ustavnog suda.Umjesto navedene prednosti MOBMS sada financira troškove pripremnih tečajeva za upis na visoka učilišta.Trenutno je aktualno:

Javni poziv za financiranje troškova pripremnih tečajeva za upis na visoka učilišta u akademskoj godini 2009./2010. za djecu smrtno stradalog hrvatskog branitelja iz Domovinskog rata, djecu zatočenog ili nestaloga hrvatskog branitelja iz Domovinskog rata, djecu HRVI iz Domovinskog rata, djecu dragovoljca iz Domovinskog rata, HRVI iz Domovinskog rata i hrvatske branitelje iz Domovinskog rata (Objavljeno u "Vjesniku" 4. svibnja 2009. godine)

http://www.mobms.hr/media/6332/1javnipozivpripremnitecajevi09.doc . Pošto je ukinuta zakonska osnova za povlašteni upis na fakultet, VLADA RH i Sveučilišta su sklopili sporazum za takav upis, tako da upis i dalje ostaje, dakle izravan upis, pod uvjetom da se prijeđe bodovni prag. Nakon ukidanja čl. 53 Zakona (ovo je treća upisna sezona), sveučilišta autonomno reguliraju navedeno u natječaju za upis studenata.. Npr. Sveučilište u Zagrebu u natječaju za upis studenata u sve tri upisne sezone upisuje pod uvjetom da prijeđu bodovni prag,a osigurano je djeci smrtno stradalih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i djeci HRVI 100% I. skupine.Toliko sam shvatio iz navedene teme,no možda se javi znalac na ovom području pa me ispravi ako sam nešto slučajno krivo napisao.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija