Jump to content

Molba za savjet i pravnu pomoc


Strunf

Preporučene objave

Postovanje

 

Zamolio bih vas ako je moguce da mi neko da savjet i pravnu informaciju o sljedecem:

 

Zivim sa porodicom u Australiji. Moj otac je umro 2008 godine u Sarajevu i ja kao jedini sin sam pokrenuo ostavinsku raspravu za stan u kome je zivio. Moj pokojni otac je bio vlasnik stana 75%,a 25% vlasnici od njegove pokojne zene koja je ranije umrla. Posto nije bilo tereta u zemljisnoj knjizi niti na sudu ja sam ostavinskom raspravom dobio nasljedje od 75 % od mog pokojnog oca. Dobio sam rjesenje presude kao i da je zavedeno u zemljisnim knjigama.Posto zivim u Australiji zamolio sam

rodbinu od supruge da dobije kljuc od komsija iz zgrade.

Neprijatno sam bio iznenadjen pozivom jednog advokata iz Sarajeva koji mi je telefonom rekao da on ima kljuc jer mu je moj pokojni otac prepisao 75 % odnosno da on ima kupoprodajni ugovor sa mojim ocem.Moj otac je umro u 91 godini zivota ,i ja nisam nista znao o tome . Trazio sam od advokata da mi posalje kopiju tog ugovora u vise navrata , a on mi kaze da ce poslati faxom i nikad nista od toga.Zamolio bih vas za pravni savjet da li je moguce da neko napravi kupoprodajni ugovor , a istovremeno ne stavi taj ugovor kao teret na nekretninu. Povrh svega je jos advokat.Da li ja sada koji imam legalno rjesenje o vlasnistvu 75% ukljizeno u zemljisnoj knjizi sam stvarno vlasnik ili to ovaj advokat moze pobiti sa tim kupoprodajnim ugovorom.Sumnjivo mi je to sto nikako nece da mi posalje kopiju tog ugovora da vidim da li je i gdje ovjerena i zasto nije sudski stavljen teret na nekretninu.

Zamolio bih ako mi neko moze dati pravni savjet sta da radim posto zivim u Australiji i namjeravam u Aprilu da dodjem u Sarajevo kako bih nest pokusao da rijesim.

Da li je moguce da iz svega ovoga advokat zeli da izvuce korist jer da ima validan ugovor sigurno kao advokat bi znao proceduru kako da poslije smrti moga oca to prebaci na sebe?

Unaprijed vam hvala na pomoci i srdacan pozdrav iz ljetne Australije.

 

Strunf

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija