Jump to content

Akontacija mirovine


zvebos

Preporučene objave

Podnio sam zahtjev za akontaciju mirovine. Radni odnos u MUP-u mi je prestao 07. 01. 2010. godine. Zanima me ako netko zna kolika je akontacija mirovine. Da li se akontacija isplaćuje određenog datuma u mjesecu? Postoji li mogućnost da akontaciju dobijem već za dio siječnja s obzirom da sam danas predao zahtjev?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Akontacija mirovine se određuje od slučaja do slučaja - princip je da ti daju manje od onoga što ćeš po njihovoj gruboj procjeni dobiti kao mirovinu tako da im ti ne moraš vraćati, a oni kasnije ne trebaju mnogo izvojiti za razlike. Najčešće su to iznosi najniže mirovina za određenu kategoriju. Akontacija se isplaćuje u redovitom terminu mirovina.

S obzirom da ste danas podnijeli zahtjev (04.02.2010) nema šanse da dobijete akontaciju mirovine za siječanj koja će se isplaćivati oko 10-og ovog mjeseca.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

dal mi može netko reči kada i na koji način se traži akontacija mirovine.Ili to ide možda kakvim automatizmom.Naime znam da u Tvrtkovoj ali neznam kod koga i dali te oni pozivaju pa sa dogovarate ili odeš kod nekog određenog?Maožda se to može i telefonom?

Glupo je utiči u Tvrtkovu i obratit se zaštitaru na ulazu a neznaš ni kud ni kod koga hočeš.Ja sam prekinuo radni odnos u Mupu 25.O1.2o1o.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

FRANJO/FRENKI je napisao:

Misliš mirovinski u Tvrtkovoj.A koja teta mi napravi zahtjev?Ima ih tamo koliko ti srce želi.Ima li neka određena koja je zadužeba za moj predmet ili ima tamo neka da tako kažem univerzalna zadužena za taj dio posla.?

:

misli:

 

 

 

FRENKI,

pitaj na prijemnom šalteru u HZZMO-u kako se zove referent koji je zadužen za tvoj predmet, odeš kod njega i to je to. :kavica::palac:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ana456 je napisao:

FRENKI, ... ideš u HZZMO prema mjestu stanovanja ...

Tako će samo izgubiti vrijeme jer oni mogu biti nenadležni za određenje akontacije - zahtjev se predaje PS HZMO koja treba donijeti rješenje o ostvarivanju prava na invalidsku mirovinu a to ne mora biti ona u njegovom mjestu stanovanja i to je kod FRENKI-a slučaj. FRENKI može zahtjev riješiti: usmeno u zapisnik ili pisano na urudžbeni kod PS HZMO ili poštom dostaviti taj zahtjev PS HZMO-a, a kod nekih PS se to može i usmeno dogovoriti s referentom koji radi predmet (dogovoriti da se donese rješenje o akontaciji ali ne i koliki je iznos akontacije...)...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija