Jump to content

izračun mirovine po novom Zakonu


nenko

Preporučene objave

Pozdrav svima. Imao bih jedno pitanje. Već dva puta u zadnje dvije godine mi je područni ured HZMO dao opću nesposobnost, a Taborski me odbio. Sad me opet šalju na procjenu radne sposobnosti i pretpostavljam da će mi opet dati opću nesposobnost i civilnu mirovinu. Hrvi nemam,56 mjeseci rata, dragovoljac, radio svih ovih godina, 20 godina staža sa plaćom cca 6000 kn u državnoj firmi i 43 godine života. Što mogu očekivati od mirovine, odnosno kolika bi mi bila? Ima li netko tablicu izračuna za nas jadnike koji smo zbilja bolesni jer smo radili dok smo mogli?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pod pretpostavkom da se radi o općoj nesposobnosti za rad i pravo bude određeno po ZOMO-u ( a hoće jer nemate HRVI-i...) temeljem podataka o plaći (taj iznos ali za sve godine staža...), radnom stažu itd. iznos mirovine bi bio oko 2310 kn tj. "vrtite" se oko najniže braniteljske te će najvjerojatnije (ako su ispunjeni i drugi uvjeti iz zakona: sto dana borbeni sektor ...) vam biti određena najniža braniteljska koja je u 2009 iznosila 2330,10 kn.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Danas sam otišao na mirovinsko i pokušao utvrditi radni staž i uplate po godinama. Za kraj 1991,cijelu 1992 i cijelu 1993 godinu MORH mi nije prijavio plaću mirovinskom, a radni staž je upisan. U tom periodu pa do kraja rata sam bio djelatni pripadnik gardijske brigade, a nakon rata sam zatražio otpust i otišao raditi u državnu firmu. S obzirom da po novom zakonu idu sve uplate mirovinskom u obračun mirovine, očito ću biti zakinut u obračunu za gore navedene godine. Ima li itko kakvih saznanja, odnosno sličnih problema?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija