Jump to content

pitanje


moslavac

Preporučene objave

moslavac je napisao:

molio bi nekog ko je proso proceduru na upravnom sudu da mi odgovori dali se placaju sudski troskovi nako zavrsenog postupka imam dvije tuzbe kao branitelj pozdrav

 

u upravnom sporu svaka stranka snosi svoje troškove, što znači da ako izgubite spor, ne plaćate troškove druge strane (to je dakle, upravno tijelo). drugačije je sa sudskom pristojbom na tužbu. Ako izgubite spor, bit ćete pozvani od suda platiti sudsku pristojbu. Zato bi najbolje bilo da se tijekom spora pozovete na odredbu Zakona o sudskim pristojbama kojom su branitelji odlobođeni plaćanja troškova sudskih pristojbi i priložite dokument kojim dokazujete da ste branitelj, ili se na oslobođenje pozovete naknadno, nakon što dobijete poziv za plaćanje pristojbe.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovanje. Prema izričitoj odredbi Zakona o upravnim sporovima u upravnom sporu svaka stranka podmiruje svoje troškove. Prema Zakonu o sudskim pristojbama u upravnim sporovima plaća se pristojba(ako u zakonu i pristojbenoj tarifi nije drugačije određeno) prema vrijednosti predmeta spora ako je predmet spora procjenjiv.

 

ČL.63 ZOPHBDR- "Od plaćanja sudskih, upravnih i javnobilježničkih pristojbi u postupku ostvarivanja prava iz ovog Zakona oslobođeni su članovi obitelji smrtno stradalog, zatočenog ili nestalog hrvatskog branitelja iz Domovinskog rata, i HRVI iz Domovinskog rata na temelju odgovarajućih isprava kojima dokazuju svoj status."

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija