Jump to content

elektro


damza

Preporučene objave

Elektro dstributivno preduzece mi stalno prijeti da ce me iskljuciti sa snadbjevanja sa el.distributivne mreze, zbnog duga od 1800kn iz 2005godine.

Na moje prigovore kojima trazim da mi napisu kada je dug nastao i kolika je kamata a koliki glavni dug se ne obaziru, vec ekipe dolaze da mi iskljuce struju.

Ja sam stavio katanac i nemogu me iskljuciti.Kako da ih skinem sa vrata zbog zastrarjelog duga na sto sam se vec pozvao da mi vise ne prijete itrd. Sta da radim

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Potrazivanje po osnovu isporuke struje zastarijeva za 1 godinu tako da oni nisu u stanju ostvariti zastitu protiv Vas sudskim putem. Ako pak iskljuce struju unatoc mjerama kojima ste pribjegli, mozete ih tuziti zbog smetanja posjeda, u kojem postupku mozete istaci zahtjev da sud donese privremenu mjeru da Vam odmah prikopcaju struju dok se postupak ne okonca. Kao gore navedeno u tom postupku oni se uopce ne bi mogli pozivati na zastarjelo portazivanje kao osnov iskljucenja.

Pozdrav.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ma sve to stoji prijatelju, i cak sam nasao diskusiju na Regulatornoj komisiji koja je iznad el.distributivnog preduzeca u kojoj navode da el.distr. preduzece nemoze isljucivati za dug stariji od 1 god i poslao im uz prigovor i nista. Nikako nece da mi napisu od kada datira dug a koliki je glavni dug a kolika kamata.

A redovno placam zadnjih 4,5 godina i na uplatnicama napisem koji mjesec placam i tacan iznos i dzaba

Lopovi su to.

Pozdrav

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

probaj je napisao:

Slažem se. Doista su nevjerojatni. Može li mi netko samo dati info koji propis regulira zastaru tog potraživanja. Čini mi se dosta kratkim.

 

 

ZAKON

O OBVEZNIM ODNOSIMA

 

Član 378.

 

(1) Zastarijevaju za jednu godinu:

 

1) potraživanje naknade za isporučenu električnu i toplinsku energiju, plin, vodu, za dimnjačarske usluge i za održavanje čistoće, kad je isporuka odnosno usluga izvršena za potrebe domaćinstva;

 

2) potraživanje radio-stanice i radio-televizijske stanice za upotrebu radio-prijamnika i televizijskog prijamnika;

 

3) potraživanje pošte, telegrafa i telefona za upotrebu telefona i poštanskih pretinaca te druga njihova potraživanja koja se naplaćuju u tromjesečnim ili kraćim rokovima;

 

4) potraživanje pretplate na povremene publikacije, računajući od isteka vremena za koje je publikacija naručena.

 

(2) Zastarijevanje teče ako su isporuke ili usluge produljene.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija