Jump to content

Garancija namire sudskih troskova za stranca


Wust53

Preporučene objave

Moja majka je meni i sestri (tada maloljetnicima) prepisala kucu (svoje vlasnistvo) i pri tome uvela sebe i svoga bivseg muza kao ploduzivaoce. Prije 10-ak godina su se razveli i on od tada nije dolazio u kucu u Hrvatskoj, sud je donio prvostupanjsku odluku kojom se pravo plodouzivanja oduzima iz razloga sto otac nikada nije skrbio o nama, no presuda je nekompetentnoscu sutkinje koja se uplasila radi nekih grijeha koji su bila vezani sa nekim otockim proknjizbama, na poslijetku sporazumno ukinuta i predmet ide ponovo na sud kod drugog suca. Razlog je sto smo oca napokon locirali u Njemackoj i pokusali ga nagovoriti da to rijesimo mirnim putem a on je uzeo odvjetnika i ne zeli se odreci plodouzivanja. Kako se sudskim presudama moze dokumentirati, kao i drugim dokumentima covjek ima dugi rekord neplacanja i varanja poslovnih suradnika, nikada nista nije platio, a sada iz osobnog zadovoljstva angazira odvjetnika da bi se borio za plodouzivanje koje mu sestra i ja ukidamo kao punoljetni.

Postupak je postupak i trajat ce koliko ce trajati te ce zavrsiti kako zavrsi, no zelio bih znati postoji li u hrvatskom zakonodavstvu kao u zakonodavstvima uredjenih zemalja propis, zakon ili zakonska regulativa na osnovi koje imamo pravo traziti depozit kao garanciju namire sudskih troskova koji ce nastati njegovim akcijama u sporu. Napominjem da je on strani drzavljanin (Njemacki) i nema hrvatsko drzavljanstvo te je nemoguce namiriti troskove koji ce nastati njegovim cinom. Zahvaljujem

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija