Jump to content

uzdržavanje - molim savjet


cro_veronika

Preporučene objave

Znam da je puno toga već napisano o temi, no zanima me vaše mišljenje o našem slučaju.

 

Bivša supruga mog muža traži povišenje uzdržavanja tužbom.

 

2001g. je otac, iako nezaposlen, dogovorio sa tadašnjom suprugom u brakorazvodnoj parnici plaćanje uzdržavanja 750kn po djetetu za dvoje malodobne djece.

Tokom vremena je bivša tražila više novaca, zbog povećanja potrebe djece: sport, rekreacija, instrukcije... itd, što je otac prihvatio i počeo plaćati 2000kn/mj na tekući račun bivše plus prihvatio da dijeli troškove 50% sa majkom na školske knjige, odjeću, džeparac, zimovanja, ljetovanja i ostale potrebe djece. U prosjeku - po mojoj procjeni - to je još nekih 1000 do 1500kn na mjesec. Za neke stvari ima i sačuvane račune, no kako čujem, to se na sudu ne prihvaća.

 

Unatoč svemu, trpimo stalnu i iscrpnu propagandu bivše, npr. kako je otac "škrtac, koji ni kintu ne daje za djecu", iako u 9g. još nijednom nije zakasnio sa plaćanjem. Ljudi nas zaustavljaju na ulici i negoduju, kako "to" možemo činiti "brižnoj ženi". Djeci lobira protiv oca i mene; samo nebo zna čime im puni glavu. Jedan od njenih bisera za koji znamo je da sam ja "vampir, koji djeci siše energiju, od čega oni misteriozno oboljevaju"!!!!

 

Svako malo nam smjesti neku neugodnost, tipa njezinog fizičkog obračuna u alkoholiziranom stanju sa sopstvenim roditeljima ili po lokalnim kafićima s poznatim ili nepoznatim ljudima. Nažalost dosta toga i djeca vide, iako ona uspije njih izmanipulirati i postaviti situaciju da za sve bivšeg muža okrivi.

"Naša" bivša ima 36g i možda godinu dana radnog staža, nezaposlena i u nadi da posao nikad ne nađe.

 

Idući mjesec nam stiže beba, ali i poziv na sud. Bivša traži ?povećanje??? uzdržavanja na 1000kn po djetetu!?!? Argumenti: promjena statusa majke (??? to nije jasno, jer je ona svo vrijeme nezaposlena, sa osim možda 6mj rada u zadnjih 9g.) promjena statusa oca, koji je sada vlasnik trgovačkog društva,(osnovao je firmu 2002.g, stoga nije jasno zašto je to sada, 2010.-e argument) povećane potrebe djece.

 

Da li ovo netko razumije? Ona godinama dobiva na svoj tekući račun isti iznos koji sada tužbom traži, a još skoro toliko djeca dobivaju na ruke.

 

Njezin odvjetnik je tražio podatke od porezne uprave o prihodima oca kao fizičke osobe i finansijama njegove tvrtke, koja jedva opstaje na pozitivnoj nuli, a on ostvaruje neto plaću od 2500kn, koju si niti ne isplaćuje , jer bi firma propala - pošto ima puno nenaplaćenih računa za obavljene poslove, da ne govorim o državi, koja kasni sa povratom PDV-a 6mj! Sretni smo što nam računi nisu blokirani zbog gore navedenog. Ja sam do sada bila na bolovanju (komplikacije u trudnoći), a od ovog mjeseca na porodiljnom, a to je valjda svakome jasno, da nije neki bogati prihod.

 

Sve šta otac za djecu i djeci daje, plaća iz rezervi od boljih dana, napojnica i rada na crno. Stvarno gleda da im pruži maksimum što može, bez obzira na visinu svoje plaće, ekonomsku krizu, pa čak i novu obitelj.

 

Već dva dana ne spavam, jer ne mogu shvatiti svrhu svega ovoga. Kako sud gleda na sve to i da li vrijedi iznositi cijelu priču ili samo reći OK, pristajemo na bilo koju varijantu, samo nas prestanite maltretirati s glupostima?!?!

Ima li tko kakvu ideju kako se uopće postaviti u ovoj situaciji, koja se nama čini potpuno besmislenom???

 

Na osnovi do sada pročitanog na raznim forumima, imam predodžbu da je sud općenito sklon izlaziti ususret majci i da zbog predrasude o očevima stradaju i nedužni, stoga sam prilično skeptična i u ovom slučaju.

 

Šta god napravili, ona će opet svima - uljučujući djecu - servirati priču da se otac ne brine za djecu, ništa ne plaća, i tko zna još koje izmišljotine.

 

Još me više ljuti saznanje, da ona po zakonu bezbroj puta može tužiti oca u ime djece, a da bude oslobođena plaćanja odvjetničkih i sudskih troškova - a to ćemo valjda plaćati od porodiljnog... Za odvjetnika nemamo novaca, već plaćamo njenog.

 

Kako postupiti?

 

 

:-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

imate i vi (odnosno vaš muž) na ročištu reći svoju stranu priče pa tako i pokazati sve dokaze za koje smatrate da su važni.potvrde o plaćama,imovinske kartice,pa i to da očekujete dite spada u promjenu situacije.što se tiče računa meni su priznali račune kupljenih stvari za moju kćer iako je majka tvrdila na sudu,policiji i samom ditetu da ništa ne dajem niti kupujem.u svakom slučaju neka muž ponese račune(preslike) pa neka to uruči sudu i protivnoj strani kada bude ročište.što se tičeonoga što navodite o manipuliranju bivše s dicom, obratite se pismeno czss,iako ne tribate od istih puno očekivati ali čisto da znaju da majka tako ocrnjuje oca pred dicom, tj upliće dicu u vlastite probleme što ja zovem psihičkim zlostavljanjem diteta kojeg nitko ne bi smio opterećivati takvim stvarima a pogotovo ne ružno govoriti o drugom roditelju.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija