Jump to content

TELE 2, problem naravno


Lothar

Preporučene objave

Pozdrav svima! Molila bih par savjeta jer je problem recimo još dosta svjež, pa se možda nešto i može učiniti..

Čitala sam na forumu da mnogi imaju problem s TELE2 i ovrhom od strane Coface tvrtke.. Naime, problem je slijedeći..

14.9.2009. moj dečko je potpisao ugovor na 2 godine s TELE2 za mobilni internet.. Tada je ponuda bila slijedeća: ako potpišeš na 2 godine, USB priključak dobiješ za 1kn i imaš 8 dana pravo na povrat istoga i raskid ugovora, bez ikakvih daljnih obaveza.. Isprobao je internet, i u roku 2 dana točnije 16.9.2009. zbog nedostatka signala, uređaj smo vratili, čak nam je vraćena i 1kn koju smo platili, te također smo potpisali da raskidamo ugovor, koji su nam dali.. Eh, tu počinju problemi jer je moj dragi ugovor o raskidu izgubio.. TELE2 je poslao račun za potrošenih 80MB u ta 2 dana u iznosu od 103kn što je zaprepastilo mog dragoga i iznerviran je odbio to platiti.. Nakon toga počeli su stizati računi od 1900kn, pa potom jedan račun od 2400kn, pa smo se obratili TELE2 i oni kažu da ti računi stižu, jer mi s njima NISMO raskinuli ugovor i da ga oni na ovaj način raskidaju zbog neplačanja prvog računa..

Znači u potpunosti negiraju da smo raskinuli ugovor, što zbilja i jesmo.. :-? I sada je kao i svima ostalima tvrtka Coface otkupila dug, i pritom navela da je ukupno dugovanje 2300kn iako je telad poslala svakojake uplatnice sa različitim iznosima.. Tko tu koga..? :-?

Naime, ja sam prije nekih mjesec dana, prije nego što je stigao dopis Cofacea natjerala dečka da plati te 103kn, jer je počeo raditi.. Tako da je naš dug prema TELE2 ispunjen (trebao bi biti).. Ali sada nam je za vratom Coface, i što sada?

Pošto se radi o cesiji (inače sam svježa studentica prava) :-) možemo isticati prigovore koje smo imali prema teladi.. Kako da sada postupimo..? Zaista, platiti iznos od 2300kn za dug koji zapravo ne postoji je van pameti, a ugovor je raskinut na vrijeme.. Samo nemamo papir i ne možemo to dokazati.. Savjeti, molim Vas.. Nemojte da se odmah na početku razočaram u pravo.. :namiguje:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ako imate pročitajte prvi ugovor o sklapanju pretplate...jer postoji zamka pogotovo kod mobilnih operatera. vi jeste potpisali ugovor i nakon toga potpisali raskid ugovora jer niste zadovoljni uslugom..u tom roku koji je zadan.(8 dana).aliii problem moze biti da u ugovoru o sklapanju pretplate mozda tamo pise da se taj ugovor nece poništiti ukoliko ne platite potroseni iznos(gigabajte)koji ste koristili prilikom probnog rada..

 

znaci vi jeste vratili usb,i vracena vam je jedna kuna, ali niste namirili račun potosenih gigabajta za vrijeme probnog roka,sto znaci da niste postupili kako su oni prema vama, jer oni su vama vratili kunu, ali vi njima niste platili potrosene megabajte, i u tom slučaju postoji mogučnost,da nije moglo doči do raskida ugovora i naravno duzni ste plačati pretplatu 24 mjeseca.....

 

tele2 se ogradio,oni su postupili po ugovoru vratili su vam kunu ali vi niste , jer niste platili potosene megabajte...

 

provjerite nisam siguran u ovo, ali buduci da sam imao sličnu prevaru(usudim se reč) mogu predpostavljati da se o ovom radi...sve vam pise u ugovoru o sklapanju pretplate...javite sad me jako zainteresiralo ovo... to što ste platili raučun od 108 kuna je prekasno jer ste ga trebali podmiriti odmah po primitku, a ne nakon pola godine i vise...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Dogovoreno! Upravo sam natjerala dečka da ode kod te cure, kod koje smo ugovor i potpisali, i da traži kopiju original ugovora i kopiju ugovora o raskidu pretplatičnog odnosa.. Jer on to naravno ništa nema kod sebe.. E sada ako to oboje imaju i ako to oboje dobijemo te ako u ugovoru piše da u slučaju ako se na vrijeme ne podmiri račun i uslijed prestanka odnosa, onda ćemo morat to platit :place: U svakom slučaju, javim nastavak ove priče.. AAAAAAA platit 2300kn za neplaćenih 100kn :palacdolje: BZVZ

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija