Jump to content

Naknada za ovjeravanje dokumeta o posudbi novca


bglumac

Preporučene objave

Pozdrav svima !

Da ukratko opišem situaciju.

Trebao bih dignuti gotovinski kredit od nekih 10.000,00 € da dovršim stan. Kako mi taj novac mogu posuditi roditelji mogu izbjeći papire i popriličnu kamatu od banke. Želim se službeno obvezati (znate i sami kako se odnosi u obitelji mogu nenadano zakomplicirati) da ću vratiti novce u ratama ili do određenog datuma.

 

Zanima me kolika je provizija javnog bilježnika za takav ugovor te da li mogu sam sastaviti ugovor ili moram uzeti od bilježnika? Kolike su okvirne cijene sličnih ugovora?

Da li je provizija fiksna do nekog iznosa ili uvijek ide u postotku od iznosa te da li je određena nekim zakonom ili ovisi od javnog bilježnika?

 

Dobio sam infomaciju da se slični ugovori mogu ovjeriti i na sudu za puno manje novaca (pod uvjetom da sami sastavimo ugovor), da li je istina?

 

Unaprijed se zahvaljujem.

Srdačan pozdrav.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

napisi ugovor i ovjeri kod javnog biljeznika..ovjera je kod svih ista nekih 70 i nesto kuna...sam napisi ugovor,jer taj ugovor je koliko shvacam samo "tek-tako" posto se radi ofamiliji...

 

nikako nemoj nasjest na javnobiljeznicke fore , da ti oni podvale foru da ugovor ne vrijedi, te da ce oni ispisat novi ugovor , jer pisanje i ispis njihovih ugovora ima svoju cijenu a to moze biti i do 1000 kuna, a ovjera je uvijek ista regulirana zakonom kod svih ista,kako sam rekao nekih sedamdesetak kuna...

 

znaci jedno je ovjera ugovora 70-tak kuna kod svih mora biti ista..

 

 

a drugo je -sastavljanje ugovora- to kosta koliko oni hoče..

 

mene su tako prevarili kod ugovora o ortakluku, prvi put kad sam potpisivao platio sam 880 kuna,jer nisam imao svoj ugovor..

 

a drugi put kad sam potpisivao donio sam im svoj ugovor i samo su ga ovjerili i platio sam 80 kuna...

 

ubiti najbolje je još se raspitaj da li ima gdje ugovor(narodne novine,ili zagooglaj) o pozajmnici....taj ugovor ispisi i ovjeri i to je to...nikako da ti oni sastavljaju ugovore i printaju jer to ce masno naplatiti....

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija