Jump to content

Prijetnja tuzbom


maja_1987

Preporučene objave

Dakle ovako dobila sam davno jedan software iz njemacke koji sam odlucila prodat na internetu te sam nasla kupca iz sl.broda te sam poslala pouzecem postom i covjek je dobio to, da bi me nazvao i rekao kako sve radi... nakon par dana se javlja i govori kako sad software ne radi i kako oce novce nazad inace ce me tuzit sta u ovom slucaju on moze meni odnosno dali ja mogu bit kaznjena iako znam da software radi... radi se o 1200 kuna

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Sami ste rekli da je kupac nazvao i rekao da radi.

Vjerovatno se radi o nekom programu na CD-u, koji se obicno otpakuje na PC i instalira,te samim tim sofware na cd-u nema vise nekog relevantnog znacaja za kupca, osim ako eventualno zeli ponovo istalirati navedeni program.

Kupac je mogao isti software kopirati na svoj CD i zadrzati njegov sadrzaj, uz to sto zahtjeva da dobije novce nazad.

On treba da dokaze da software nije radio od samog pocetka, cim ga je dobio. Medjutim, ako ne radi sada, moze biti i njegova krivica. Nije sav teret dokaza na Vama!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

maja_1987 je napisao:

A kako cu ja dokazat da je to radilo i da sad ne radi odnosno on isto tako!?? Jer u principu ne postiji nikakav racun samo onaj od poste na kojem je pisalo da on meni mora platit 1200 kuna

 

Sklapanje kupoprodajnog ugovora je ocigledno i lako dokazljivo. Vjerovatno imate i neke svjedoke koji mogu potvrditi da je software bio ispravan u vrijeme predaje/slanja.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

desimir - vaš odgovr je :palac:

 

samo mali dodatni savjet maji - nemojte se bojati - on je preuzeo paket i nazvao vas da je sve u redu - ne može vam ništa - na njemu je teret dokazivanja - ukoliko ste zabrinuti pođite do poštanskog ureda i tražite potvrdu o slanju paketa - tj dokaz da ste vi uredno isporučili traženo - a njemu lijepo odgovorite neka vas tuži - više će ga koštati odvjetnička tužba nego predmet spora - pozdrav :namiguje:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Jasno svjedoke imam to je najmanje bitna stavka e sad ukoiko je lik sad stvarno nekakav psihic ja to ne mogu znat ( brinem se iz razloga sto nisam nikad bila u takvoj situaciji nikad mi nitko nije tako nesto rekao, prijetio... nikad nisam bila kaznjavana i sad ovako nesto ) i recimo da me tuzi jel ja moram platit odvjetnika il tako nes!??

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

koliko ja znam

tuzitelj mora pokrenuti spor ili njegov odvijetnik a to je vec skuplje nego taj cd.

tuzeni nema troskova i netreba odvijetnika nego ako bude kad bi bilo, izaci pred sud te ispricati kako je bilo.

Kupoprodajnog ugovora nema tako da ni mjesto suda u slucaju spora nije odredjeno. kako on moze naci svijedoke da cd neradi tako i vi mozete sa svjedocima dokazati da je bilo u ispravnom stanju sve do poste.

taj neki takozvani kupac proba da vas uplasi

pozdrav .. dare

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija