Jump to content

hipoteka stana u otkupu


rider

Preporučene objave

1993. godine preko svoje tvrtke kupio sam stan od osbe koja ga je otkupljivala na period od 28 g.. Ugovorom o kupovini između moje tvrtke i vlasnika koji otkupljuje definirano je da obveza otkupa ostaje bivšem vlasniku-prodavatelju i da on stan mora u potpunosti otkupiti u roku 12 mjeseci te mora skinuti teret sa stana. Bivši vlasnik nastavio je sa otkupom i redovito cijelo vrijeme plaća sve rate, ali nije ispunio ugovornu obvezu da cjelokupan otkup odradi u idućih 12 mjeseci i skine teret sa stana. Bivši vlasnik umire prije godinu dana, i njegovo dijete nastavlja plaćati otkup (bez ikakvog rješenja o toj obvezi nakon provedene ostavinske rasprave, jer obveza otkupa nije bila obuhvaćena postupkom ostavine). Ukupno se još radi o iznosu od cca 10.000 kn i vrijeme od cca 10 g.

Moje pitanja su:

Kako najjednostavnije skinuti teret sa svog stana, a da ne platim ja još tih cca 10.000 kn. duga po otkupu?

Da li je dijete bivšeg vlasnika obvezno izvršti ugovornu obvezu svog roditelja nakon njegove smrti, ako to nije učinio roditelj, a obveza nije obuhvaćena ostavinskom raspravom, odnosno da li mora platiti otkup do kraja?

Da li je moguće teret sa mog stana anexom ugovora između djeteta bivšeg vlasnika i prvog vlasnika koji je ugovorio otkup, prebaciti na neku nekretninu u vlasništvu djeteta bivšeg vlasnika?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija