Jump to content

rokovi suda???


marlino

Preporučene objave

koji je zakonski rok u kojemu se mora odlučiti o susretima mlt. djeteta s polubraćom; i koliko vrimena može proći od 1 ročišta do sljedećeg?prijedlog sudu je dostavljen 13.11 2009, prvo ročište 27.01.2010 pa se čekalo mišljenje czss(poslano sudu 21.04.2010) a sljedeće ročište je 27.05.2010.dakle tribalo 6 miseci i 14 dana, a u zakonu piše da se postupci vezani za djecu rješavaju hitno??!! kolika je mogućnost da se mišljenje Czss uzme u obzir ako se nisu odazvali na 1 ročište a da nisu opravdali nedolazak, te s obzirom da su tri mjeseca "pisali" svoje mišljenje a pritom nisu razgovarali s djecom, već su razgovarali s majkom djeteta i majkom polubraće?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Postupci vezani za djecu su hitni samo na papiru ili deklarativno, realnost je posve drugačija, nema ujednačenog kriterija. U nekim predmetima rasprave se zakazuju mjesečno, a u nekim od jedne rasprave do druge zna proći 1 godina. Ovaj postupak o kojem govoriš može trajati nekoliko godina, sutkinja/sudac može zakazivati rasprave mjesečno, na raspravama se baviti posve irelevantim stvarima kao što većina i čini i to u svojim obrazloženjima pravdati riječima "kako su učinili sve u interesu djeteta".

Nadam se da će ovaj postupak završiti puno prije od 3 godine kada se može od Županijskog suda zahtijevati suđenje u "razumnom roku" pri čemu bi onda oni bili dužni i odrediti taj rok.

kao što si i sam naveo CZSS daje mišljenje koje sud može i ne mora uvažiti.

Neodazivanje predstavnika CZSS-a na ročište, pisanje mišljenja tri mjeseca nisu presudni za konačnu odluku suda.

 

Kakav je stav stranaka u postupku u pogledu susreta i druženja?

 

Nakon sljedeće rasprave se ponovo javi da vidimo što se dešava.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

zahtjev je podnila moja supruga u ime naše mlt zajedničke djece za susrete s mojom kćerkom iz prvog braka jer je u to vrime bivša supruga u potpunosti onemogućavala bilo kakve susrete kćeri sa mnom pa tako i sa ost. čl obitelji.(tad sam tražio ovrhu ali nisam uspio dokazati da bivša spriječava kontakte jer je moja kćer zbog manipulacija okoline rekla na sudu sve najgore laži o meni i mojoj obitelji.) sada kćer dolazi svaki dan iako su susreti smanjeni na svaki drugi vikend po sudskoj presudi. tada je uveden i nadzor koji je(iz neslužbenih razgovora s voditeljem nadzora) utvrdio da ne postoji nikakav razlog zbog kojeg bi susreti bili za moju kćer štetni(a kako se to do tada tvrdilo od strane czss i majke djeteta).na prvom ročištu majka djeteta se izričito usprotivila uvođenju susreta između naše kćeri s polubraćom,te je izjavila da je takvog mišljenja nakon razgovora o tome našim ditetom.a upravo tada je moja kćer počela samovoljno opet održavati susrete sa mnom i mojom obitelji i to bez obzira na presudu i pokraj pritisaka od strane majke( po nekoliko poziva dok bi ista došla k meni). sve to zna i voditelj nadzora pa čak ima i nekoliko poruka koje je dite pisala dok je kod majke meni u kojima dite jasno govori da bi došla ali će se mama izderati na nju.moja supruga je zatražila od suda da pozove voditelja nadzora kao svjedoka jer upravo je on taj koji može više reći o situaciji nego CZSS (od 12 miseca je puno više napravio od czss koji znaju za probleme najmanje 3 godine)svakako želimo izbjeći ponovno svjedočenje diteta jer je to za nju bilo prestrašno kao i za mene(o tome sam ranije pisao)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ovo je krajnje neprihvatljiva situacija za tvoje dijete, mislim da sam ti već o tome i prije nešto rekao, ali i ponovit ću, moje mišljenje sakupi zapisnike nadzora, djetetove poruke, obrati se medijima, ako trebaš neki kontakt u medijima javi mi se na PM dobit ćeš one koji će to profesionalno obaviti uz punu zaštitu djeteta, a nakon toga kazneno prijavi nadležni Centar.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

već sam imao kaznenu protiv czss a kasnije s novim dokazima sam napravio dopunu kaznene i to je sve odbačeno.pa sam onda od dorha tražio uvid u spis pa sam dobio između ostaloga i očitovanja czss na k p . mislim stvarno su svi skupa jadni jer se služe ocrnjivanjem mene i moje obitelji i lažima a za sve to njima nisu bili potrebni dokazi, dok sam ja između ostalog dorhu poslao više od 50 dopisa upućeni czss gdje tražim da zaštite moje dite i da joj se omoguće susreti sa mnom, a već sam i o tome pisao 12. misec dite nema drva pa se smrzava, bolesna ali ne ide doktoru već joj brižna mama izigrava doktora pa joj samovoljno daje koje kakve tablete... a što se tiče medija svakako ću se javit ali ću pričekat jer moja supruga ima ročište za susrete naše dice s mojom kćerkom a ja sam također zatražio izmjenu susreta i viđanja između mene i kćeri( odnosno da se vrati na utorak, četvrtak i svaki drugi vikend kako je u početku "bilo" odnosno tribalo biti).a protiv sad bivšeg ravnatelja czss su već bili kp i ovih dana se u novinama opet pisalo o njegovim postupanjima tj nepostupanjima ali izgleda da mu nitko ništa ne može.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

a što se tiče zapisnika nadzora već se nekoliko miseci "natežem" sa czss i mzss kako bi ih dobio. czss mi je odbio ih dati na što sam se žalio(19.03) ali još se gospoda nisu udostojili odgovoriti ( ni ovi u zd ni oni u zg) pa sam pisao i požurnice ali i tu muljaju na veliko pa ću najvjerojatnije na upravni sud(zakon o pravu na pristup informacijama), a u obrazloženju u kojemu su mi odbili zapisnike se također služe lažima a sve to sam i pismeno u svojoj žalbi napisao.ali sam predložio svjedočenje nadzornika a tražiti ću da se sudu dostave izvješća pa ću probat i tako doći do njih.između ostaloga czss kaže da su 29.03 to prosljedili mzss a ovi iz mzss tvrde da su tek 12.04 zaprimili spis??pa sam bio još ranije tražio uvid u spis czss , o čemu me nisu pismeno ni usmeno obavjestili ali ravnatelj dorhu piše kako se nisam odazvao kad je uvid bio zakazan a nikad nisam ni dobio obavijest o tome da mi je isti omogućen niti o tome kada i gdje !pa tako da u rješavanje problema dorhom , policijom pa čak i pravobraniteljicom ne vjerujem jer sam od sviju do sada više puta tražio pomoć za moju kćer a nitko nije ništa poduzeo.pitam se često čemu uopće služe svi skupa

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

evo stiglo je rješenje mzss kojim se poništava rješenje czss kojim su mi isti odbili omogućiti pravo na uvid u izvješća o nadzoru nad izvršavanjem roditeljske skrbi.kao pouka o pravnom lijeku stoji da se protiv takvog rješenja ne može izjaviti žalba ali se može pokrenuti upravni spor u roku od 30 dana.....

Pa mene zanima da li to znači da mi je czss dužan omogućiti uvid u izvješća o nadzoru i ako je u kojem roku i na koji način mogu to tražiti?(već sam napisao dopis ravnateljici czss da mi bez odgode to omoguće ali ću to tek sutra predat, jer je i rješenje stiglo danas) s obzirom da je czss prema zakonu o općem upravnom postupku prekršio rok za donošenje rješenja (60 dana) (oni su mi proslijedili rješenje mzss 2 dana nakon isteka roka od 60 dana iako je isto rješenje njima dostavljeno 10 dana ranije od strane mzss ) što mogu protiv njih jer mi je stvarno dosta njih i njihovog ponašanja?upravnom sudu ću pisati svejedno tužbu ali svakako ovaj put ne želim da se "izvuku".nadalje uporno mi za svaki zahtjev,njihova rješenja o mojim zahtjevima kao i za rješenja na moju žalbu naplaćuju taksene marke pa me zanima je li to uopće sukladno zakonu i s obzirom na rješenje mzss mogu li sada od czss tražiti povrat novca?nadalje mi za taksene marke nisu dostavili nikakav račun već su na jednom od mojih podnesaka napisali da se kao prilog dostavlja taksa 2×70 KN(nadopisala je službenica u prijemnoj kanc.u dijelu koji je ovjeren od iste).molim Griga, Newbie i sve ostale da mi odgovore

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

evo ročišta su prošla pa će tako vjerojatno sud doniti rješenje o susretima moje kćeri sa mojom dicom iz drugog braka iako se bivša protivila tomu (izjavila je pred czss i sutkinjom da je dosta da naše kćer vidi polubraću kad i mene tj svaki drugi vikend), ali je czss ovaj put donio mišljenje da se susreti ipak trebaju odrediti neovisno o susretima mene i kćeri pa su predložili utorak i četvrtak u trajanju od 3 sata suprotno od nastave i svaku drugu nedilju, s čime se moja sadašnja supruga u ime naše djece složila.a što se tiče proširenja susreta mene i kćeri bivša se također tomu protivi( s istim obrazloženjem kako je dovoljno svaki drugi vikend) pa je sud tražilo da czss dostavi svoje mišljenje, pa će tako opet tlačiti moju kćer koja je odmah upoznata ( s majčine strane) detaljima s rasprave pa tako je rekla "da ni ona nije zadovoljna s time da dolazi preko tjedna", iako zadnja dva mjeseca dolazi sama svaki dan k meni mimo sudske presude, pa čak i nakon što je mi je to rekla i dalje nastavi dolaziti?? obavijestio sam czss i voditelja nadzora kao i sud da se opet njome manipulira te da joj se majka iako do sada u više navrata upozorena (od czss)na to da joj se ne povjerava o vlastitim osjećajima ni mišljenjima, nastavlja po starome. pa tako se bojim da će se ponovit što je i dosad bilo a to jest, mama će pripremat 2-3 mjeseca djete na to što triba reći na czss (koji su unaprijed rekli da će taj predmet doći na red tek za 2-3 mjeseca), pa će tako opet biti izmanipulirana a ja to neću moći dokazati kao ni do sada. Što mogu po pitanju toga napraviti da ju se jednostavno ne tlači i da joj se ne nameće ničije mišljenje o susretima i druženjima s ocem( tu pritisak vrše i ostali baka, djed...)? voditelj nadzora je rekao s majkom razgovarati o tome. da li imam pravo tražiti da se njega pozove(inače je psiholog) kad dite bude išlo na czss kod psihologinje na razgovor? to me zanima jer jedino će onda mišljenje czss biti realno i vjerujem da će on uspijeti prepoznati da li dite govori svoje ili tuđe mišljenje

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 tjedna kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija