Jump to content

orah blizu međe


bicko

Preporučene objave

Poštovani!

 

Susjedu su se grane mog oraha nadvile nad njegovu kuću.On se prijeti tužbom za ometanje posjeda ako ja ne odrežem grane koje mu smetaju.Ja mu dajem suglasnost da on to sam učini ali on to ne želi!Istovremeno je drvarnicu napravio gotovo na samoj međi i ja se ne želim s njim tužakati! Zanima me koliko mora biti udaljena drvarnica od međe?

 

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Postovani

 

Susjedska prava je dopušteno izvršavati samo u mjeri i na način da se time što manje ograničava, opterećuje ili na drugi način uznemirava onoga tko treba nešto trpjeti, propustiti ili činiti.

 

Zatita susjedskih prava se postize sudskim putem.

 

Ne navodite na koji nacin Vam smeta drvnarnica?

 

Odredbe Zakona o vlasnistvu i drugim stvarnim pravima spominju stabla na samim medjama, grane koje prolaze na susjednu nekretninu i koje se mogu skresati ako smetaju, te nadalje i korjenu stabala na samoj granici.

 

Moj je utisak da Vas orah predstavlja vecu smetnju od drvnarnika, medjutim, ne morate pristati, iako mozete odstraniti grane koje smetaju susjedu.

Stoga mozete reci komsiji da nema nikakvog osnova da vodi parnicu, kad on moze na temelju Zakona i Vaseg odobrenja odstraniti grane koje prelaze u njegov zracni prostor.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija