Jump to content

podjela imovine nakon razvoda?


west1983

Preporučene objave

ako ste vi taj koji je kupio stan i otplaćujete a to možete dokazati onda je to vaša osobna imovina, dakle imovina koju ste stekli prije braka ali isto tako vaša supruga u slučaju da je bilo što ulagala u taj stan a može dokazati ima pravo tražiti da joj se to isplati odnosno uloženo vrati.sve je to ako možete vi ili ona dokazati.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Lijepi pozdrav svima!

Najljepse bih vas molila za jedan strucni savjet..

Ovako, sestra mi trenutno prolazi kroz vrlo ruznu rastavu braka.U pocetku je djelovalo da ce dogovorom sve rijesiti, ali njezin uskoro bivsi se preomislio.

Prije 5 godina kupili su stan na kredit, i taj stan su prodali prosle godine u 6.mj. Zatvorili su kredit, a ostatak love ulozili su u adaptaciju starine koju je sestra nasljedila prije braka.

Sada, njezin bivsi njoj prijeti tuzbom u kojoj trazi isplatu polovice novaca od prodaje stana.

Moje pitanje je, da li on ima pravo traziti isplatu te polovice, ili polovice onoga sto je ulozeno u kucu tj. za sto imaju racune?? Takoder podignut je gotovinski kredit na njegovo ime, takoder za kucu, ali takoder ne postoje racuni za svaku ulozenu kunu.

Samo jos da napomenem da malodobno dijete i moja sestra i dalje zive u toj kuci.

Unaprijed zahvaljujem na odgovoru!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prije svega pozdrav svima,

pod hitno mi treba neki savjet vezan za moj slučaj!!

Roditelji su mi se sluzbeno razveli prije nekoliko mjeseci, ali su se rastali prije 7 godina kad je gospodin digao kredit i pobjegao s novcima, a i sa novcima od dječijeg doplatka maloljetnog brata! Moj otac je 2 mj bio u zatvoru u Zadru radi premlaćivanja mame, mene i sestre i to je otišao nakon godina prijava i sporosti nadleznih institucija!Osim fizičkog i psihičkog maltretiranja(tjeranja iz stana, zaključavanja nas u wc i u sobu, maltretirnja) on ima problema i sa alkoholom! Ovisan je o kladionicama, živi u iznajmljenom stanu i radi u c.ex-u u kojem ima plaću preko 4000 kn,ali naravno, to mu ne moze pokriti dugove nego mu maloljetni brat daje svoj đeparac jer on govori da smo ga mi pokrale!! Sad dolazim do glavnog djela: prije 20 god moja mama je od NAMA-e dobila stan radi moje sestre i mene, jer je samo 4-očlana obitelj imala pravo, moj "otac" je bez znanja moje mame umjesto nas 4. stavio sebe i mamu kao vlasnike i sada on trazi da se stan proda i podijeli na pola! Stvar je u tome da on u 7 god niti jednu alimentaciju nije platio jer je pred sutkinjom rekao da nema novaca jer ima auto i niti jednu ratu kredita koju su uz stan morali plaćati!! Dakle, vaznije je auto od djeteta i mjesta gdje će dijete živjeti!! Nakon saslušanja na sudu, 4. mj. nije htio uplatiti alimentaciju i sad kad mu je sud prisilno počeo uzimati- jučer nam je došao prijedlog njega i odvj. da se stan (kojeg je moja mama renovirala, brinula se i opremila svime), proda na JAVNOJ DRAŽBI!! molim vas za savjet jer više ne znamo šta nam je činiti!!! dA NAPOMENEM, MOJA MAMA JE PLAČALA RATE KREDITA ZA STAN, I SVE RAČUNE OD ULAGANJA SU KOD NJE!! Molim vas za pomoć jer ćemo biti izbačeni na ulicu, A NJEGA U TOME KAKO IZGLEDA NEČE NITKO SPRIJEČITI.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prije svega pozdrav svima,

pod hitno mi treba neki savjet vezan za moj slučaj!!

Roditelji su mi se sluzbeno razveli prije nekoliko mjeseci, ali su se rastali prije 7 godina kad je gospodin digao kredit i pobjegao s novcima, a i sa novcima od dječijeg doplatka maloljetnog brata! Moj otac je 2 mj bio u zatvoru u Zadru radi premlaćivanja mame, mene i sestre i to je otišao nakon godina prijava i sporosti nadleznih institucija!Osim fizičkog i psihičkog maltretiranja(tjeranja iz stana, zaključavanja nas u wc i u sobu, maltretirnja) on ima problema i sa alkoholom! Ovisan je o kladionicama, živi u iznajmljenom stanu i radi u c.ex-u u kojem ima plaću preko 4000 kn,ali naravno, to mu ne moze pokriti dugove nego mu maloljetni brat daje svoj đeparac jer on govori da smo ga mi pokrale!! Sad dolazim do glavnog djela: prije 20 god moja mama je od NAMA-e dobila stan radi moje sestre i mene, jer je samo 4-očlana obitelj imala pravo, moj "otac" je bez znanja moje mame umjesto nas 4. stavio sebe i mamu kao vlasnike i sada on trazi da se stan proda i podijeli na pola! Stvar je u tome da on u 7 god niti jednu alimentaciju nije platio jer je pred sutkinjom rekao da nema novaca jer ima auto i niti jednu ratu kredita koju su uz stan morali plaćati!! Dakle, vaznije je auto od djeteta i mjesta gdje će dijete živjeti!! Nakon saslušanja na sudu, 4. mj. nije htio uplatiti alimentaciju i sad kad mu je sud prisilno počeo uzimati- jučer nam je došao prijedlog njega i odvj. da se stan (kojeg je moja mama renovirala, brinula se i opremila svime), proda na javnoj dražbi!! molim vas za savjet jer više ne znamo šta nam je činiti!!! dA napomenem, moja mama je plaćala rate kredita za stan, i svi računi od ulaganja su kod nje!! Molim vas za pomoć jer ćemo biti izbačeni na ulicu, a njega u tome kako izgleda neće nitko spriječiti..

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Dobro jutro,

evo upravo sam se ovdje registrirala jer mi pod hitno treba savjet u vezi podjele bračne imovine. Razvela sam se pred tri godine i dobila skrbništvo nad maloljetnim djetetom s kojim sam ostala živjeti u stanu za koji je u braku podignut kredit na suprugovo ime a ja sam jedan od sudužnika. Problem je slijedeći - nakon razvoda smo dogovorili (samo usmeno) i sada uviđam da je to bila velika greška da zajednički otplaćujemo stan a kad ga otplatimo da bivši suprug ostavi svoju polovicu stana djetetu po navršetku 18 godine života. Do sada je sve svoje obaveze izvršavao redovito ali sad je na bolovanju pa više ne može plaćati svoj dio kredita, a čak i spominje smanjivanje alimentacije za dijete. Zanima me koja su moja prava u vezi sa stanom, ukoliko ga nastavim otplaćivati (još ima 5 godina za otplatu kredita). Stan ne želim prodavati jer ćemo ostati bez krova nad glavom. Što bi bilo najbolje u ovom slučaju napraviti i na koliki udio u stanu on ima zakonsko pravo u ovom slučaju. On odbija pismeno se očitovati na tu temu i ovjeriti isto. Šta da radim??? Svaki savjet mi je dobrodošao u ovom trenutku, budući da ću se preko glave morati zadužiti da otplatim ostatak kredita a ne znam da li sad on ima pravo tražiti polovicu stana. Naravno, dok se ne otplati stan, u vlasništvu je banke. Isto me tako zanima da li on ima pravo mene natjerati na prodaju stana i podjelu imovine prije otplate kredita. Što je najbolje u ovom slučaju napraviti u korist mog djeteta i zaštitu naše egzistencije?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija