Jump to content

Parkiranje na nogostupu u zoni


Twinsen

Preporučene objave

Dobar dan,

 

parkirao sam automobil u Jukićevoj na nogostupu na sjevernoj strani ulice, tamo blizu skretanja u Pierottijevu. Auto sam parkirao uzdužno i ostavio sam više od predviđenih 1,6 metara prostora za nesmetan prolaz pješaka.

 

Pri povratku me je dočekala čestitka prometnog redara na 300kn zbog prekršaja iz čl. 82. st. 1. tč. 10. ZSPC zbog parkiranja na nogostupu.

 

Ono što mene zanima jest sljedeće: na koji način sam ja u prekršaju ako Zakon iznimno dopušta parkiranje ukoliko je uređeno prometnim znakom, a cijela Jukićeva je uređena prometnim znakom kao parkirna zona?

 

Hvala! :)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala lijepo na brzom odgovoru. Činjenične navode nije ni potrebno provjeravati ovdje, to će učiniti prekršajni sud. Mene je isključivo zanimalo odnosi li se prometni znak parkirne zone na cijelu ulicu (kako sam ja to protumačio, budući da je riječ o standardnom znaku za drugu parkirnu zonu u Zagrebu, bez dodatne ploče koja bi upućivala na neka ograničenja osim same naplate) ili tu postoji neka caka koje nisam svjestan.

 

Prekršaj je dokumentiran fotografijom od strane prometnog redara, tako da će činjenice biti sasvim lako utvrditi.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija