Jump to content

zakon o upisu na diplomski studij


savana6

Preporučene objave

Student sam treće godine preddiplomskog studija na jednom od fakulteta zagrebačkog sveučilišta. Na prvoj godini rečeno nam je da ukoliko ćemo imati prosjek 3,5 ili veći nakon prve tri godine, ne ćemo morati polagati prijemni ispit za upis na diplomski studij (+2 godine) na istom fakultetu.

Sada, na samome kraju 3. godine (kraj 6. mj.), vijeće je donilo odluku da SVI moraju ići na prijemni ispit za diplomski studij. Dakle, odluka je donesena na samom kraju 6. mj. Upisi su sredinom 9. mj., dakle odluka je donjeta 3 mjeseca prije upisa.

Nakon što smo saznali za slijedeći zakon:

 

Zakon o znanstvenoj djelatnosti i visokome obrazovanju (Narodne novine 123/03, 105/04, 174/04, 02/07 Odluka USRH, 46/07, 45/09), koji u clanku 77. kaze:

"(1) Upis studija obavlja se na temelju javnog natječaja koji objavljuje sveučilište, veleučilište ili visoka škola koji provode studij najmanje šest mjeseci prije početka nastave. Natječaj za upis mora sadržavati: uvjete za upis, broj mjesta za upis, postupak, podatke o ispravama koje se podnose i rokove za prijavu na natječaj i upis."

 

nije nam jasno, da li to znači da se odluka nije mogla donjeti 3 mjeseca prije upisa, već minimalno 6 mjeseci kako piše u zakonu, ili to znači nešto drugo? Odnosno da li po zakonu je vijeće smjelo donjeti takvu odluku 3 mjeseca prije upisa i tada obavjestiti nas studente koji na jesen upisujemo diplomski studij?

 

Molim Vas za odgovor i pomoć!

Unaprijed zahvalni!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija