Jump to content

Oduzeta vozacka a nisam bio ukljucen u promet


Tetanus

Preporučene objave

Pozdrav svima

 

Jedno pitanje, sinoć mi je oduzeta vozačka dozvola na temelju alkotesta ali na način da ja nisam upravljao vozilom. Da pojasnim odlučio sam ne upravljati vozilom te ići kući pješke ali sam ušao u auto da uzmem stvari i skinem pločicu sa radija. U tom trenu su se stvorili policajci u civilu koji su pozvali prometnu te su mi dali da pušem, što ja naravno nisam odbio jer sam mislio da mi ne mogu ništa. Dakle nisam ni auto upalio. Imam jako puno svjedoka jer se je cijelo društvo spremalo ići kući samo su mene čekali da uzmem te stvari iz auta. Nikad u životu nisam kažnjavan, a vozačka mi je jako bitna za posao!

Molim malo pomoći

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pisati prigovor na prekršajni nalog, odnosno iznijeti obranu na sudu točno na ovaj način kako ste ovdje napisali objašnjenje.

 

Sud može izvršiti uvid u službene zabilješke policajaca, izvršiti saslušanje policajaca ili čak i suočenje policajaca s okrivljenikom.

 

Možete o svom trošku uzeti izjave svih tih prijatelja, za svakog pojedinačno ovjerene u javnobilježničkom uredu, sa notom da su svjesni da se davanjem lažnog iskaza čini kazneno djelo. Ukoliko takve izjave budu odlučujuće za oslobođavajuću presudu, a se dokaže se da su bile lažne, svima mogu slijediti kaznene prijave + policajci mogu privatno tužiti te "sudionike" zbog klevete.

 

Ukoliko sami policajci daju lažan iskaz pred sudom, osim kaznene prijave slijedi im disciplinska koja može završiti prestankom radnog odnosa.

 

Vi kao okrivljenik imate pravo se braniti na način koji smatrate najpogodnijim, a sud ima pravo nekom iskazu prikloniti veću vjeru nego ostalim.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija