Jump to content

jel moguce otvaranje firme nakon zatvaranja obrta?


crystal0302

Preporučene objave

Obrt sam zatvorila 2003 god. s dugovanjem(mirovinsko).Sada planiram otvoriti firmu al me muci zakonska regulativa.Jel moguce da bi preko nove firme drzava prisilno naplati stari dug? Ili me odbiju kad prilikom otvaranja firme? Napominjem da firmu planiram otvoriti s posl.partnerom koji ne zna za dug mog obrta.Ne znam kakav je zakon u vezi toga?Kazu mi da cu moci sve registrirati i raditi bez opterecenja iz proslosti..ne znam..ima li tko kakvog iskustva u vezi mog problema? Hvala unaprijed!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Do nedavno, otvaranje trgovačkog društva s "dugom iz prošlosti" po osnovu neplaćenih poreza i doprinosa nije bio problem.

 

Međutim, u skladu s čl.30.Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o sudskom registru (Nar.nov.br.91 od 23.srpnja 2010.) a koji je stupio na snagu 31.07.2010. uz prijavu za osnivanje novog subjekta upisa (d.O.o. , d.d. , k.d. , j.t.d....)tj.svih pravnih osoba koje se upisuju u sudski registar kao i trgovaca pojedinaca, uz prijavu za osnivanje osnivač treba priložiti izjavu ovjerenu od javnog bilježnika

prema kojoj osnivač/osnivači nemaju nepodmirenih obveza za poreze i doprinose.

 

Navedena izjava ne smije biti starija od 8 dana,računajući od dana podnošenja prijave.Za netočne podatke osnivač odgovara kao za lažan iskaz pred sudom. Jednaka izjava podnosi se i u slučaju promjene osnivača odnosno članstva u društvu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija