Jump to content

Zamjena na određeno, porodiljna naknada


SANJAZABRINUTA

Preporučene objave

Bok, učiteljica sam razrdne nastave s pojačanim programom iz nastavnog područja hrvatski jezik i trenutno mijenjam knjižničarku (zamjena za porodiljni). Cijelu prošlu školsku godinu sam je mijenjala (ugovori su mi produživani svakih 5 mjeseci). 2.rujna sam potpisala ugovor za zamjenu najdulje do 60 dana, i danas je izašao natječaj u novinama za moje radno mjesto. Ne bih se toliko brinula da nisam trudna.... ( 2 mjeseca ) :-) Raspitivala sam se o svojoj situaciji kod pravnika na Zavodu za zapošljavanje, ali mi ništa pametno nije znao reći. Ukoliko se neki knjižničar prijavi na natječaj ja otpadam (nestručna sam zamjena) i ne znam što da radim... Preostaje mi samo čekati da natječaj prođe....Što mi Vi savjetujete? Ukoliko dobijem otkaz hoću li imati ikakva primanja dok ne rodim - i nakon poroda (imam godinu dana neprekinutog staža, i više od 18 mjeseci u posljednje dvije godine), i koliki bi taj iznos bio? Puno Vam se zahvaljujem na strpljenju. :-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Baš kao u slučaju zapošljavanja osobe koja ne ispunjava uvjete ako se na natječaj nije javila niti jedna osoba koja ih ispunjava, ugovor traje do zasnivanja radnog odnosa na osnovi ponovljenoga natječaja. Ali, kao što ovaj sada ne mora trajati svih 60 dozvoljenih dana, onaj drugi primjer ne mora trajati punih 5 mjeseci, već se natječaj mora u najduljem roku od 5 mjeseci ponoviti (pa što tad bude), jer se s vama ne može sklopiti ugovor na određeno sve do povratka osobe koja je na rodiljnom/roditeljskom...

 

Trenutno imate ugovor za koji nije bilo potrebno raspisati natječaj, što je moguće kad obavljenje poslova ne trpi odgodu, ali koji može trajati najdulje do 60 dana do zasnivanja radnog odnosa putem natječaja.

 

Ako se ne javi nitko tko ispunjava uvjete, opet biste mogli sklopiti ugovor na određeno, a do zapošljavanja po natječaju koji se mora ponoviti. I, cijela priča iz početka za (manje od) 5 mjeseci.

Ako se na natječaj javi osoba koja uvjete ispunjava (zaposlili je ili ne npr. nedavanjem suglasnosti ŠOa), sa vama ugovor neće moći sklopiti na određeno na način kao prethodna dva.

A ovaj trenutni ugovor na određeno ističe, o otkazu se ne radi...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija