Jump to content

korištenje stana nevjenčanog supruga


blue_evil

Preporučene objave

dakle.. živim sa djecom u stanu koji je vlasništvo njihovog oca. On ne živi s nama cca 10 god., otišao je, oženio se, ja i djeca ostali smo živjeti u tom njegovom stanu. Ne plaćam za korištenje stana, on plaća alimentaciju i djelomično režije za stan. Pitanje - da li ima ikakva pravna mogućnost da stan pripadne djeci? On ima u vlasništvu kuću (koliko mi je poznato) sa suprugom živi u stanu njenih roditelja. Hvala na pomoći:)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

ako je bio postupak dijeljenja mora se znat kome šta pripada znači ako on ima kuću i taj stan vjerojatno je moralo doći do sudske potpore na tvojoj strani tj. tebi su otišla dijeca stan i alim. ali to mora bit sve na pismeno jer na kraju će te taj bivši iselit iz stana skupa sa djecom ako mu se prohtije

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

blue_evil je napisao:

da li neplaćena alimentacija za razdoblje 2007-2008. mijenja nešto u toj situaciji? nisam sudski pokušala utjerati te alimentacije da dodatno ne kompliciram situaciju, sve je ostalo na moljakanju

 

Stan i kuću spominjete kao vlasništvo oca Vaše djece. Ako se ipak bar djelom radi o bračnoj stečevini, trebali ste to spomenuti.

Niste napisali niti o kojem se iznosu alimentacije radi.

 

 

Iz opisanog čini mi se da otac primjereno skrbi o djeci.

 

Pokrenuti sudskim putem naplatu alimentacije neplaćene za godinu dana u takvim okolnostima po mom mišljenju ne bi bilo fer, a niti mudro.

Vrijednost najma stana i dijelom plaćenih režija vjerojatno premašuje iznos alimentacije, a otac bi mogao sudskim putem potraživati neplaćeni najam i za zadnjih pet godina .

 

 

 

:kavica:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija